Gyermekkorom kedvence a meggyes-mákos rétes, innen jött az ötlet, hogy hasonló ízvilágot alkossak meg diétás köntösben. Ha Te is kedveled a reform konyhát, diétázol vagy cukorbeteg vagy, készítsd el ezt az elronthatatlan villámsütit! A zabkorpás piskóta egy nagyon jól variálható alaprecept. Csak a fantáziád állhat a kreativitásod útjába! Mák helyett dióval vagy mandulával is nyugodtan kipróbálhatod, nem fogsz benne csalódni! Xilit helyett más természetes édesítőt is bátran használhatsz.
20*30 cm sütőben elkészítve, 18 szelet esetén 1 szelet: 100 kcal, mindössze 11 g szénhidrátot tartalmaz!
Piskóta
Hozzávalók:
- 10 dkg darált mák
- 5 tojás
- 4 ek. xilit vagy eritritol
- 1 citrom reszelt héja
- 10 ek. zabkorpa
- 1 kk. szódabikarbóna
- 4 ek. víz
- 500 g meggy
Meggyes piskóta
Elkészítés:
1. A tojások fehérjét 2 ek. vízzel verd fel.
2. Külön edényben keverd össze a tojások sárgáját, 2 ek. vizet, a darált mákot, az édesítőt, a zabkorpát, a reszelt citromhéjat, szódabikarbónát és a lecsöpögtetett meggyet.
3. Óvatosan add hozzá a felvert fehérjét.
4. Halmozd sütőpapírral bélelt 20*30 cm tepsibe.
5. Kb 15-20 perc alatt 180 fokon süsd meg.
Ha tortát szeretnél készíteni, nyugodtan süsd meg ezt a süteményt tortaformában meggy és mák nélkül. Ha kakaós tésztát készítenél, akkor 2 evőkanál kakaóhoz rakj még hozzá 1 evőkanál vizet.
Látod, milyen egyszerű?!
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Villámsüti, meggyes és mákos és diétás és piskóta!" című cikkhezNagyon finom süti, megsütöttem! Köszönöm a receptet!
Mi köszönjük a visszajelzést Reni! 😉
Elkészítettem ma reggel, isteni finom lett, bár nem volt otthon zabkorpám, így zabpehelyliszttel készítettem és kicsit több víz kellett, hogy jó legyen. Köszönöm a receptet, még sokszor elfogom készíteni, mert a család is imádta! 🙂
De jó Timi, köszi, hogy megírtad!:)