Ketchup, mustár, virsli. Szereted? Kevés olyan férfit ismerek, aki ne szeretné a virsliket.
Ilyen-olyan alkalmakkor, vagy akár reggelente fogyasztva. Az elkészítése gyors, az íze finom, és a nem okoz gondot az emésztése. A baj viszont az, hogy a legtöbb esetben távol áll az összetevői lista a normális hústartalomtól. Átlagosan kapsz 50-80%-ot (nem minden esetben pontosan meghatározott húsrészből), mellé pedig bőrt, ízfokozókat, olcsó aromákat, szóját és gyakran cukrot (!).
Készíts egy olyan virsli-pótlót, ami ugyan kicsit több időráfordítást igényel, ugyanakkor kellően anabolikus, nincs minőségtelen plusz járulék és még finom is.
Hozzávalók:
- 40 dkg darált marhahús (hátszín, bélszín vagy kevesebb zsírt tartalmazó pecsenye)
- 3-4 evőkanál teljes kiőrlésű morzsa
- 2 db egész tojás
- fűszerek
- stevias vagy édesítetlen ketchup
- Dijoni Mustár
Elkészítés:
A fűszerek, a két tojás és a zsemlemorzsa mehet egy keverőtálba a marhával. Alapos átkeverés után hagyd állni 10 percet.
Vizezd be a kezedet és formázz virsli alakú rudakat a keverékből. Közepes lángon süsd át őket egy kerámia serpenyőben.
A szokásos verzió szerint nyomhatsz mellé ketchupot, hiszen steviás, tehát nem tartalmaz cukrot. Mustár esetén olyan mustárt válassz, ami tartalmazza a mustármagokat és szintén cukormentes.
Mellé fogyaszthatsz jobb fajta teljes kiőrlésű- vagy rozskenyeret. A virsli nem szent és sérthetetlen, alakítsd a saját ízlésedre!
Jó étvágyat!