Szeretnél egy kicsit „kiszabadulni” a csirke-rizs duóból? Diétázol éppen? Ez egy olyan recept, amit még a diétában is nyugodt szívvel fogyaszthatsz. Ne vedd meg a bolti húsos alapokat – azok bármennyire finomak is, tele vannak cukorral és egyéb nem kívánatos anyagokkal, csináld inkább magad! Íme egy recept, a saját készítésű húsalapra.
Húsalap
Hozzávalók:
- 500 g darált marhahús, zsírtartalom maximum 10%
- 2 fej lila vagy vöröshagyma
- 2 db nagy paradicsom
- pirospaprika
- fűszerek ízlés szerint
- kókuszzsír
- só
- sajt
- ízlés/igény szerint vörösbor
- 250 g teljes kiőrlésű durumtészta (orsó, spagetti, penne – ez rád van bízva)
Húsalap recept
Elkészítése:
- A hagymát pirítsd meg a kókuszzsíron.
- Tedd bele a felkockázott paradicsomot, kis vízzel párold, majd mehet bele a pirospaprika is.
- Rakd bele a darált húst, fakanállal jól nyomkodd szét.
- Fűszerezd meg ízlés szerint, pici sót is tegyél hozzá.
- Önts hozzá vizet és lefedve főzd tovább.
- Közben főzd ki a tésztát.
- Mielőtt leveszed a tűzről a húst, önts hozzá egy kis vörösbort és még főzd 1-2 percig.
- Tálaláskor a tetejére szórj egy kis zsírszegény reszelt sajtot.
Na látod, hogy nem kell a boltba menned zacskós húsalapért?! Sokkal finomabbat és egészségesebbet tudsz kreálni Te magad!