-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Íme egy gyors, diétás vacsorának való, amit bárki össze tud dobni pillanatok alatt! Ha nem szeretsz főzőcskézni, de fontos, hogy egészségeset egyél, akkor ez a recept neked szól!

A következő étel ebédre, de – kisebb mennyiségben fogyasztva a megfelelő zöldségekkel elkészítve – akár vacsorára is tökéletes választás!

Hozzávalók (1 nagy jénaihoz – kb. 4 személyre)

Csak a HÉTVÉGÉN: Beérkezett a VEGAN Createston! 33% OFF az összes Createstonokra!

  • 6 szelet csirkemell filé
  • 2 csomag sovány mozzarella
  • 2 kis pohár natúr joghurt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bármilyen zöldség (pl. brokkoli, sárgarépa, karfiol, cukkini, de sütőtökkel is finom télvíz idején)
  • kókuszzsír az edény kikenéséhez
  • ízlés szerint bors, só

Elkészítés:

A csirkemelleket megmosom, majd egy tálba teszem. Leöntöm a natúr joghurttal, hozzáadom a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. Jól beleforgatom a joghurtos pácba a husit és egy éjszakára hűtőszekrénybe teszem. Másnap megpárolom a zöldségeket, egy kókuszzsírral kikent hőálló tálba halmozom. A zöldségekre teszem a husit és a joghurtos-fokhagymás öntetet is egyenletesen eloszlatom rajta. Felszeletelem vékonyan a mozzarellákat és beborítom vele a húst. A tálat 200 fokra előmelegített sütőben sütöm 15 percig, majd lejjebb veszem a hőfokot és arany barnára pirítom.

Jó étvágyat!

joghurtos_csirkemell

Csirkemell

Rakott csirkemell

 

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!