-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Néhanapján a keményen diétázók is elcsábulnak, de cseppet se félj, én felkínálom neked a megoldást az édesség iránti vágyad csökkentésére! A szedres sajttortát elkészíteni roppant egyszerű, ráadásul egészséges desszert. Ne ijedj meg, annyira nem bonyolult az elkészítése, mint ahogyan kinéz.

Sajttorta

Hozzávalók a tésztához:

  • 1 egész tojás
  • 200g szénhidrát-csökkentett liszt
  • fél tk. sütőpor
  • csipet só
  • édesítő
  • 160 g natúr joghurt
  • 1 ek. kakaópor

Hozzávalók a sajtkrémhez:

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

  • 625 g light sajtkrém (natúr, nem sós, Mascarpone a legjobb)
  • 3 tojás
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 200 g édesítő

Díszítés:

  • 100 g szeder
  • édesítő

Diétás sajttorta recept

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit gyúrd össze, majd hűtőben 1 órát pihentesd. A sajtkrémet verd habosra, add hozzá az édesítőt és a vaníliarúd kikapart magjait, majd egyenként a tojásokat.

A tésztát kézzel nyomkodd tortaformába aljába és 10 percig süsd elő. Ha kihűlt, öntsd rá az elkészített sajtkrémet. A szedret forrald össze az édesítővel, majd botmixerrel pürésítsd. A tortára tegyél belőle pöttyöket, amelyeket egy fogpiszkáló segítségével húzogass el. Így lesz szép mintás. 65 percig süsd 165 fokon (légkeveréses sütőben kevesebb időre lesz szükséged, kb. 40-45 percre).

Sok sikert a sütéshez 🙂

dietas_szedres_sajttorta

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!