-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Fiatalabb korodban valószínűleg sokat találkoztál a zöldborsófőzelékkel. Jó esetben, frissen szedett borsófejtésben is volt részed, rosszabb esetben csak arra emlékszel, hogy megállt a kanál a tányérodban, mert a konyhai dolgozók úgy berántották az adagot, hogy gyakorlatilag az egész liszt és olaj keveréke volt, normális ízek hiányában. Pedig a borsó jó tápértékkel rendelkezik. Rostos, antioxidánsként megszabadít a szabadgyököktől, flavonoidokat tartalmaz és még a konyhádban is több módozatban megállja a helyét. Csinálj egy olyan főzeléket belőle, ami friss és feldobja egy kicsit a menüidet.

Zöldborsófőzelék

Hozzávalók:

  • 1 kg fagyasztott borsó
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • fél zeller
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál 12%-os tejföl
  • 2 kanál teljes kiőrlésű rozsliszt vagy zabliszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, bors, curry (1 evőkanál)
  • 1 liter zabtej
  • 1 evőkanál kókuszzsír

Diétás zöldborsófőzelék

Elkészítés:

Csak a HÉTVÉGÉN: Beérkezett a VEGAN Createston! 33% OFF az összes Createstonokra!

Hagyd a borsót szobahőmérsékletűre melegedni. Hámozd meg a zöldségeket. Vágd finomra a vöröshagymát, majd kókuszzsíron pirítsd le. Ahogy üvegesre pirult, zúzd össze a fokhagymát és add hozzá. Amint kiadta az illatát, öntsd bele az edénybe az összes borsót és egészben a hámozott zöldségeket (csak az alaplé jellegért tedd bele).

Öntsd fel 1 liter zabtejjel. Sózd, borsozd és fűszerezd 1 evőkanál curryvel. Forrás után 20 percet főzd. Amint ez letelt, a borsóból emelj ki lével együtt 35 dkg-t.

Mixerpohárban 1 evőkanál tejföllel és a rozsliszttel keverd csomómentesre. Öntsd vissza a serpenyőbe, keverd el. Forrald 5 percig. Tálalás előtt szórj bele egy csokor apróra vágott petrezselymet.

Jó étvágyat!

dietas-zoldborsofozelek

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!