Gondolom sokat keresgettél már a neten különböző diétás pizzatészta receptek között. A legtöbb viszont igen bonyolultnak tűnik, ilyen-olyan liszt, vagy állagjavító keverék, macerás elkészítés, ráadásul még a formázással is bajlódnod kell. Ez a recept nem ilyen. Egyszerű és nagyszerű, könnyen elkészíthető és nagybevásárlást sem kell tartanod előtte. Nem utolsó sorban tápértéket illetően is sokkal jobb, fehérjében gazdag és szénhidrát terén is csak jó minőségűt tartalmaz. Na csapjuk össze, vagyis csapjunk bele!
Serpenyős pizza
Hozzávalók:
- 135 g zabpehelyliszt
- 35 g semleges fehérjepor
- 1 tojás + 3 tojásfehérje
- só
- szükség esetén kevés víz
Serpenyős pizza recept
Elkészítés:
A zabpehelylisztet keverd össze a fehérjeporral és a sóval. Add hozzá a tojásokat is és keverd össze. Használhatsz kézi robotgépet is, hogy biztosan ne legyen csomós. A palacsinta tésztánál sűrűbb tésztát kell, hogy kapj.
Egy serpenyőt fújj ki olajspray-vel, majd amikor már forró, öntsd bele a tésztát. Süsd az egyik oldalát, majd fordítsd meg és a másikat is süsd ropogósra.
Ennyi az egész! Feltétnek pedig csak a fantáziád szabhat határt.
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "4 összetevős, fehérjében gazdag serpenyős pizzatészta!" című cikkhezSzuper! 🙂
és miután megsütöttem ráteszem a feltétet aztán megint be a sütőbe? nem fog elégni?
Igazából elég, ha csak pár percre beteszed, amíg átmelegszik az egész. Megégni nem fog! 🙂
Betűről, betűre haladva készítettem el a tésztát, de a leírt recept szerint a “tészta” szinte por állagú. Aki azt kisüti, az Nobel díjat érdemel. Tehát jóval több folyadék kell hozzá. Kérem javítsák a receptet, mert ez így nem elkészíthető. Természetesen ennek ellenére persze nagyon hálás vagyok a receptekért, de tényleg csak olyan legyen itt fenn az oldalon amik sokszorosan, sok ember által ki vannak próbálva. Köszönöm.
Szia Feri, köszönjük a véleményedet. Hozzáírtam a recepthez, szükség esetén kis vizet lehet hozzátenni.
akkor ha ezt így megsütöm serpenyőben majd ráteszem a feltétet és beteszem a sütőbe, akkor nem fog megégni? mert a feltéttel nem csak melegíteni kéne hanem azért sütni… 🙂 köszi 🙂
Ne aggódj Zsófi, nem fog. 🙂
Sziasztok,
van esetleg ötletetek tojásallergiások számáta? …szívesen elkészíteném, de nem ehetek tojást…
Szia! Szerintem próbáld meg egy kis élesztővel felfuttatni, és tegyél bele egy pici olajat is. Mintha rendes pizzatésztát készítenél.:)
Köszi 🙂
Értelmezés szerint a ‘serpenyős pizza’ kifejezés azt jelentené, hogy a gázon (villanyon) fent, serpenyőben kell elkészíteni. Miért tenném sütőbe? Akkor már nem serpenyős…! Én eddig úgy készítettem, hogy a hozzávalókat összekevertem, egy kiolajozott serpenyőbe beleöntöttem, tetejére a feltéteket és kb. 20 percig, tetején fedővel a gáztűzhely tetején (gázrózsán) sütöttem. Gyönyörű és finom lett.