A zabpehely a nap kezdéséhez kiváló, energiával tölt fel, eltelít, s rendkívül egészséges. Ezt már mindenki tudja… Én hosszú időn keresztül minden reggel zabpelyhet reggeliztem csokis fehérjével és vízzel kifőzve. De azért lássuk be, egy idő után már unalmassá válhat a szimpla diétás „csokis” zabpehely. Hogy ez ne fordulhasson elő, dobd fel picit finom és egészséges étkekkel!
Zabpehely
„Energiabomba napindító ízletes zabpehely”
Hozzávalók:
- 30 gr zabpehely
- 1 adag csokis fehérje
- eper
- kókuszreszelék
- mandulabél
- édesítő ízlés szerint
- víz
Zabpehely reggelire
Elkészítés:
A zabpelyhet kevés vízben főzd meg, majd add hozzá a csokis fehérjét. Öntsd egy tálkába és szórd meg kókusszal, mandulával,a végén pedig eperrel díszítsd.
Azon kívül, hogy rendkívül finom és tápláló ez a reggeli, vajon tudod-e, hogy milyen jótékony hatásai vannak az egyes összetevőknek?
A teljesség igénye nélkül egy-két dolgot említek, hátha kedvet kapsz hozzá, hogy többször beiktasd az étrendetekbe…
Eper
Az ellenállhatatlan illatú, édes és lédús eper szinte bármilyen étel ízért képes feldobni. Nemcsak ízletes gyümölcs, hanem egészséges is. Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, melyek segítenek a szervezetnek védekezni a szabad gyökök- sejteket és DNS-t – károsító hatásai ellen. Az eper védi a szív- és érrendszert, csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Nagymértékben tartalmaz gyulladáscsökkentő tápanyagokat is, így a kötőszöveti gyulladások megakadályozásában is szerepet játszhat.
És tudtad, hogy az összes gyümölcs közül az eper tartalmazza a legtöbb C vitamint?
Kókusz
Különböző receptekben találkozhatsz a kókusszal, de lehet mégsem tudod, hogy milyen jótékony hatásai vannak. A kókusz rendkívül tápláló, rengeteg ásványi anyag található benne. Magas az energia tartalma, így a nagy fizikai igénybevételnek kitett személyek számára, valamint a sportolóknak is kiváló, hiszen energiát ad. Kedvezően hat a gyomorra, érrendszerre, jót tesz az emésztésnek. A kókuszrostok fogyasztása enyhíti a bélgörcsöket. Tartalmaz B vitamint, E vitamint, niacint, magnéziumot és nagy mennyiségben kalciumot is.
Mandula
A rendkívül ízletes mandula rostokban gazdag, s mértékletes fogyasztása rengeteg betegség ellen véd. Nagyon jó E vitaminforrás, ami karbantartja a sejtfalakat, a bőrt, védve a szabad gyökök hatásától. Kiváló ásványi anyagforrás foszfort, vasat, kalciumot, magnéziumot, mangánt, szeléniumot, cinket tartalmaz. Mindössze egy marék mandula biztosítja az ásványi anyag, – vitamin – és fehérjeszükségletet.
Jó étvágyat hozzá!
Peak Girls – Várszegi Lilla, olvasói bejegyzés
Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!