-+=
Olvasási idő: 2 perc

A lekvárral összeragasztott csillagok, virágok, szívecskék sokunk kedvenc süteményei közé tartoznak. Az eredeti süti omlós tésztája a sok zsiradék miatt nem éppen diétás, de létezik túróval felturbózott verziója is. Ez máris jobban hangzik, a lisztet pedig ki lehet váltani részben egészségesebb alternatívákkal, részben fehérjeporral.

Karácsonyi linzer

Hozzávalók:Processed with Moldiv

  • 50 g teljes kiőrlésű zabliszt
  • 50 g mandulaliszt
  • 50 g vaníliás fehérjepor (kevert, vagy kazein)
  • 50 g eritrit
  • 40 g kókuszzsír
  • 150 g zsírszegény túró
  • 1 tojásságája
  • rum aroma, citromlé

Töltelék: cukormentes lekvár

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Karácsonyi linzer recept

Elkészítés:

Keverd össze a liszteket, fehérjeport, édesítőt, majd add hozzá a kókuszzsírt, túrót és tojássárgáját. Kezdd el összegyúrni a tésztát. A túrót érdemes részletekben hozzáadni, mert ha túl sok lesz, túl lágy maradhat a tészta. Ha túl kemény a tésztánk, nem akar összeállni némi rumaromával és/vagy citromlével lehet rajta segíteni – sőt ez az ízeket is javítja. Ha elkészült a tészta, nyújtsd ki (ha nagyon lágy, hűtőben pihentesd előtte és lisztezd be a nyújtólapot), majd szaggass belőle tetszőleges formákat. A lényeg, hogy legyen ugyanannyi lyukas korongod is, mint amennyi “teljes”. 180 °C-os sütőben vastagságtól függően kb. 10 perc alatt elkészülnek. Amint picit barnulni kezdenek, vedd ki a tepsit a sütőből, mert könnyen megégnek. Ha kihűltek a tallérok, ragaszd őket össze cukormentes lekvárral.

Processed with Moldiv

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.