-+=
Olvasási idő: 2 perc

Sok répatorta és muffin recepttel találkoztam már hagyományos és reform változatokban is, de valamiért mindig idegenkedtem tőle. Most viszont valami húsvéti sütit szerettem volna készíteni. A húsvéti nyuszi kapcsán a répás sütik népszerűek ezen az ünnepen.

A legtöbb répatorta sok olajat tartalmaz és darált diót. Én, bár a magvakat szeretem, valamiért tésztába darálva nem rajongom értük. A sok zsiradékot eleve el akartam kerülni, így kellett bele valami, amitől jobb lesz az állaga és íze: a banánra esett a választásom és utólag azt kell mondjam, nagyon jól választottam.

Nagyon finom lett a süti, magam is meglepődtem rajta, mert nem gondoltam, hogy egy répás süti ilyen jó lehet. Nagyon kellemes csalódás volt, úgyhogy mindenképp meg kell osztanom a receptemet.

A tésztához darált zabpelyhet használtam még, valamit Peak protein palacsintaport, amit kifejezetten szeretek sütikbe tenni, mert jó ízt és tápanyagtartalmat ad nekik. A díszítés egy fehérjeporos-krémsajtos krém, úgyhogy egy kifejezetten hasznos tápanyagokban dúskáló édesség ez a répás cupcake.

Hozzávalók (9 kisebb muffin):

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

  • 50 g darált zabpehely vagy zabpehelyliszt
  • 50 g protein palacsintapor
  • 1 közepes répa (80-100 g)
  • 1 közepes banán (80-100 g)
  • 1 tojás
  • 20 g 4x erősségű eritrit alapú édesítő
  • 10 g kókuszolaj
  • 1 csipet só
  • fahéj
  • 1 tk. sütőpor

A tetejére:

Elkészítés:

A répát reszeld le apró lyukú reszelőn, majd add hozzá a zabpehelylisztet és a palacsintaport.

A tojást, az édesítőt, a kókuszzsírt és a banánt turmixold össze, majd add hozzá a zabos-répás keverékez. Az egészet keverd össze, ízesítsd fahéjjal, egy csipet sóval (ez jobban kihozza az édes ízt) és adj hozzá egy teáskanálnyi sütőport is.

A masszát adagold szilikon muffinformákba, majd 150 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süsd készre. Ha szépen feljönnek a muffinok, ellenőrizd tűpróbával, így látni fogod, mikor jók.

Közben készítsd el a krémet a tetejére: a krémsajtot keverd össze proteinporral, ízesítsd valódi vaníliával, vagy aromával és reszelt narancshéjjal. Adj hozzá annyi vizet, amennyit felvesz, de vigyázz, nem lehet kicsit se folyós! Töltsd habnyomóba és a készre sült muffinok tetejét díszítsd ki vele. A végén szórj rá még egy kis reszelt narancshéjat dísznek. Tálalás előtt tedd a hűtőbe, hogy a krém összeálljon a tetején.

Jó sütizést!

Tápanyagtartalom:
1 db süti 94 kcal-t, 6 g fehérjét, 9 g szénhidrátot és 3 g zsírt tartalmaz.

fehérjemuffin

húsvéti süti fehérjemuffin

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.