-+=
Olvasási idő: 2 perc

Tudjuk, hogy rá vagy hangolva a nyárra, a diétára, de a gofrira is, ugyanakkor valamiért a sós dolgok jobban izgatnak, mint az édes receptek… mennyi mindent akarunk… és mennyi kívánságod teljesül most egy recepttel!

Nem ismerünk olyan embert, aki ne szeretné a gofrit. Van aki vaníliásan, van aki csokisan, pudingosan, nutellásan… vagy csak simán habosan. És persze közel sem diétás.

Mit szólnátok, ha feje tetejére állítanánk az eddigi gofri-képet?

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Csináljunk diétás gofrit? (Ahaaaa!)
Csináljunk fehérjedús gofrit? (Igen!)
Sósan? (Igen! Igeeen!)
Sajtaaaaal? Soksok sajttal? (Igen! Igeeen! Igeeeeeeeen!)

Akkor csinálunk! 🙂

Tápanyagadatok
Mexicói gofri
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 280 Ebből zsírsavak (kcal) 63
% DV (napi érték)*
Összes zsír 7,8g 11%
Szénhidrát 22g 7%
Fehérje 27,2g 54%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 25+5 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A raguhoz és a tetejére:
  • 500 gramm csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál Peak MCT olaj vagy kókuszolaj
  • 1 kiskanál fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál fűszerkömény
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 100 gramm kukorica
  • 100 gramm reszelt sajt
  • ízlés szerint só, bors, chilli
A gofri tészta
  • 250 gramm zabpehelyliszt
  • 50 gramm búzasikér
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 60 gramm light vaj
  • 300 ml tej
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 25+5 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A raguhoz és a tetejére:
  • 500 gramm csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál Peak MCT olaj vagy kókuszolaj
  • 1 kiskanál fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál fűszerkömény
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 100 gramm kukorica
  • 100 gramm reszelt sajt
  • ízlés szerint só, bors, chilli
A gofri tészta
  • 250 gramm zabpehelyliszt
  • 50 gramm búzasikér
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 60 gramm light vaj
  • 300 ml tej
Elkészítés
  1. A csirkemellet daráljuk meg vagy futtassuk át késes aprítón.
  2. Zsiradékon pároljuk üvegesre a felaprított hagymát és dobjuk rá a csirkemellet és süssük fehéredésig. Ekkor sózzuk és borsozzuk.
  3. Tegyük hozzá a sűrített paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a fűszerpaprikát és a chilit (ha használunk) és pirítsuk tovább.
  4. Öntsük fel annyi vízzel hogy épp ellepje. Főzzük 25 percig és az utolsó 5 percben adjuk hozzá a felkockázott paprikát és paradicsomot.
  5. A tésztához a tojásokat válasszuk szét. A lisztet, a sikért és a sütőport keverjük össze és adjuk hozzá a tojások sárgáját és az olvasztott vajat.
  6. A tejet fokozatosan adagolva géppel keverjük csomómentesre, majd óvatosan keverjük hozzá az előzetesen kemény habbá vert tojások fehérjét is.
  7. Olajspray-vel kifujt gofri vagy szendvics sütő gofri betétjén süssük meg - végül kanalazzuk rá a csirkés ragut és szórjuk meg sajttal!

Oké. Édes gofrink is van ITT!

zabpelyhes gofri

mexikói zabpelyhes gofri

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.