Amikor a reggeli zab-proteinedet unod, akkor nincs más hátra! Készíts belőle gyümölcsös proteines palacsinta tornyot!
VAGY! Miért életmentő a Peak gluténmentes palacsintapor Neked? Lényegesen leegyszerűsítheted a folyamatot, és tuti biztosra sikerül a fehérjés palacsintád! Hogy?
Ha nem akarsz tökölni a fehérjeporokkal és a zab méricskélésével vagy gluténmentes lisztek beszerzésével… – és ha épp nincs otthon tojás vagy tej… akkor szuper, ha a szekrénybe vár egy készre összeállított 56% fehérjetartalmú cukor-, laktóz, gluténmentes palacsinta por! Ehhez CSAK VÍZ kell, elég összerázni egy shakerben, és máris sütheted!
Hozzávalók
|
- A zabpelyhet és a tojásokat + egy csipetnyi sót turmixolj össze. Jó, ha tojásfehérje lét tudsz használni, mert abból annyit tudsz önteni a turmixgépbe, hogy épp ellepje a zabot. Ha tojásfehérjéket használsz, mérettől függően 3-5 db fog kelleni. Vagy 2 egész tojás + 1 fehérje. Akkor jó, ha viszonylag sűrű masszát kapsz.
- Egy palacsinta sütő serpenyőbe fújj EZ-coat olajspray-t, majd süss kis kerek palacsintákat a tojásos-zabos turmixból. Kb. 4-5 palacsintád lesz.
- A fehérjeport keverd ki egy kis vízzel, úgy, hogy sűrű legyen. Ez lesz az öntet.
- Aztán jöhet a palacsintatorony összeállítása: 1 réteg palacsinta, 1 kis proteinöntet, majd egy kis gyümi és így tovább... a tetején szósz és gyümölcs legyen, hogy jól nézzen ki.