Az élet ilyen…vannak jó napok, amikor minden sikerül…és olyan reggelek, amikor nem mindig minden… DE! Próbáljuk azokból a reggelekből is kihozni mosolygósan a legjobbat!
Bytheway… Anno még kiírtam a fórumba, hogy választhattok, hogy a fenti szuperfotókon felbuzdulva az ÉDES (eprestúróspicitzabos) vagy a SÓS (#zsíros #biztosnemvega #nagyonNEMmindenmentes) reggeli receptet szeretnétek… hát nem volt annyira egybehangzó a voks, de mégiscsak valahol tudom, hogy a szíve mélyén… vagyis inkább a gyomra mélyén… egy ilyen pihe-puha pitére vágyik.
Ahol az eper lekvárszerűen olvad, a protein dominál, a szénhidrát is csak zab… és annyira olaj-mentes, hogy feltételezhetően a Dallas szereplői között nem lenne népszerű 🙂
Szóval peak-pakk keverem-kavarom sütike jön!
UPDATE!
- Annyit változtattam az eredeti csak kavarós recepten, hogy a sütőpapírral bélelt tepsialjat ShopRite kalóriamentes olajspray (EZ-coat olajspray újult változata) kifújkodtam, és zablisztes-kókuszlisztes “házi keverékkel” :)) beszórtam, és picit belenyomkodtam. Ettől a sütikének egy nagyon vékony alja keletkezett – ami jól is mutatott, és ízre is tök jó volt.
- Arra figyeljetek, ha Ti is bolti nagy, vizes epret vesztek (sajnos elég ritka az igazi eperke…), akkor még egy kis zablisztet/kókuszlisztet adjatok a tésztába… anélkül is nagyon finom, csak picit nedveske… de hát ezerszer ez, mint a kiszáradt reform süti, nem? 🙂
… szóval elkészítettem egy mozgalmas anya-lánya shopping napra 🙂 A sütike mindössze 10 perc!!!! Tele jó fehérjével és némi összetett ch-val és full kulturáltan viseli a dobozos szállítást! 🙂
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 25 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 60 gramm darált zabpehely
- 50 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Fahéjas szilvásgombóc 1000g
- 150 gramm natúr joghurt
- 250 gramm zsírszegény krémtúró
- 3 db tojás (L vagy XL)
- 1 evőkanál útifű maghéj
- 150-200 gramm eper
- ízlés szerint édesítő
- ízlés szerint chia mag elhagyható
Hozzávalók
|
- Az eprek kivételével tegyél mindent egy késes botmixerbe, majd turmixold össze teljesen homogénre. Enélkül is elegyíthető, de markánsabb egyszerűbb a folyamat... még mosogatással is! 🙂
- Egy szilikonos vagy egy kisebb, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsd a masszát - picit rázogasd meg, hogy egyenletesen elterüljön.
- Ezután a tetejére tegyél félbevágott epreket, majd told a sütőbe! Közepes hőfokon süsd 25 percig!
- Ha elkészült vedd ki, és hagyd picit hűlni. Szerintem másnap, hidegen a legjobb, de a türelmetleneknek jó hír, hogy langyosan is szuperül szeletelhető!