Nagyon egyszerű főételt hoztam számotokra 🙂 Nem új dolog, csupán számomra sikerült világmegváló újítást feltalálnom:)
Ugyanis a kínai büfékben kapható hagymás csirke mindig is király ropogós hagymával készült. (hupsz..igen ettem régen ilyet :O DE ti ne egyetek..én is csak jó régről tudom milyen :D) Az MCT olajtól még finomabb lesz!
Nálam azóta majdnem minden héten elkészül, van amikor dupla adag is 😀
u.i: NE randi előtt egyétek 😀
A tápértékek a teljes adagra vonatkoznak – köret nélkül!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20-25 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 50 dkg csirkemell
- 2 db hagyma
- 1 db sárgarépa
- 2 db újhagyma
- ízlés szerint só, bors, fűszerek
- ízlés szerint aprított petrezselyem
- több evőkanél Peak MCT olaj
Hozzávalók
|
- A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben kevés kókuszzsíron el kezdjük sütni a csirkemellet. /Én sütés közben fűszereztem./
- Amikor már egy kis kérget kapott a hús, hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt sárgarépát és az újhagymát. Ezzel tovább sütjük pár percig. Végezetül a felszeletelt hagymát is hozzáadjuk ( én nagy szeleteke szoktam)./Ilyenkor még egy kevés fűszert teszek rá/
- Ezzel már csak rövid ideig sütjük, hogy roppanós maradjon a hagyma, de mégis átvegye a fűszer ízét.
- Tipp: Bármilyen zöldséggel kiegészíthető. Én személy szerint legközelebb kukoricát fogom majd hozzá de az is lehet, hogy gomba lesz.
- Köretnek akár bulgurt, basmati rizst vagy tészta imádóknak teljes kiőrlésű tönköly tésztát ajánlok, de akár magában is tökéletes választás! Aki jobban szereti a szaftosabb ételeket akár egy kevés alaplevet is tehet hozzá 🙂 Így is nagyon szuper 🙂