-+=
Olvasási idő: < 1 percA gofri tésztát manapság már nemcsak liszttel készítheted – hanem például édesburgonyából! Az édesburgonya nagyon jó szénhidrátforrás: lassan szívódik fel, ezzel nem piszkálva a vércukorszinted! Diétában, IR-eseknek, tökéletes a recept!
Tápanyagadatok
Édesburgonyás gofri
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 272
Ebből zsírsavak (kcal) 90
% DV (napi érték)*
Összes zsír 10g
15%
Szénhidrát 24g
8%
Fehérje 20g
40%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 30+10 perc |
Pihentetés | 5 perc |
Mennyiség |
darab
|
Hozzávalók
A tésztához
- 1 db tojás
- 10 gramm Peak Sweet Potato Powder édesburgonya por
- 50 gramm édesburgonya püré
- 50 gramm eritrit
- 50 gramm Peak palacsintapor 42% fehérjetartalommal
- 50 ml cukormentes mandulatej (vagy bármilyen növényi tej)
- 4 gramm szódabikarbóna
- vanília aroma
- kókuszolaj sütéshez
A tetejére
- 100 gramm szeder
- 40 gramm málna
- 10 gramm Peak Peanut Butter mogyoróvaj
- 20 gramm Peak Yummy Protein Csokoládé
- ízlés szerint virágpor, szárított tőzegáfonya
Hozzávalók
A tésztához
A tetejére
|
Elkészítés
- Az édesburgonyát vágjuk félbe, és előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig süssük.
- Ezután kanalazzuk ki a belsejét, és villával törjük össze, hogy ne legyenek benne darabok.
- Ezután a burgonya pürével keverjük simára az összes többi hozzávalót.
- Pihentessük 5 percig a masszát.
- A gofri sütőt egy szilikonos ecset segítségével kenjük ki, majd süssük benne készre a gofrikat.
- A megsült gofrik tetejét a fenn leírtakkal díszítsük. Ez ízlés és diéta szerint bármi lehet.