-+=
Olvasási idő: 2 perc

A quesadilla amolyan mexikói szendvics, ami nagyon egyszerű, finom, laktató. Amire szükség van hozzá: tortilla lapok – ebből mindenki talál magának valót, hisz a kukoricalisztből készült változaton kívül kapható már többek között sokmagvas, teljes kiőrlésű is. Ezen kívül hús kell, ami esetünkben most csirkemell lesz, sok sajt és zöldségek.

Fogyaszthatjuk tányérban szépen tálalva vagy akár becsomagolva bárhova magunkkal vihetjük a kis szeleteket.

Tippek, hogy változatos legyen!

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

– darált sovány marha- vagy sertéshússal is nagyon finom.
– ha a húsos raguba Slim Protein Soupot keversz, tovább növelheted az étel fehérjetartalmát. A sajtos illik hozzá leginkább, de a marhahúsishoz a marhahúsis is :))

Tápanyagadatok
Csirkés quesadilla
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 177 Ebből zsírsavak (kcal) 45
% DV (napi érték)*
Összes zsír 5g 8%
Szénhidrát 16g 5%
Fehérje 17g 34%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A hagymát pucold meg, kockázd fel, majd egy EZ-coat olajsprayvel befújt, vagy kókuszolajjal kikent serpenyőben pirítsd meg.
  2. Add hozzá az apróra felkockázott csirkemell filét, majd mikor már teljesen fehér a hús, a paradicsompürét és a kukoricát, babot is. Fűszerezd sóval, borssal, chilivel. Miután megfőtt a hús, jön a quesadillák összeállítása.
  3. Először is reszeld le a sajtot. Utána fogj egy tortilla lapot és jó vastagon rakj rá sajtot, ugyanis ez fogja összetartani a kis szendvicseket. Ha belefér, még jobb, ha a light helyett zsírosabbat használsz, mert jobban olvad és finomabb is, pláne, ha füstölt sajtról van szó.
  4. A sajtrétegre tedd a húsos keverék felét, majd ezt is szórd meg sajttal és végül fedd be még egy tortilla lappal.
  5. Ezt ismételd meg még egyszer, majd süsd meg a quesadillákat. Ez történhet sütőben, grillen, de szerintem serpenyőben a legegyszerűbb. Fújj a serpenyőbe egy kis EZ Coat olajspray-t, majd süsd meg a quesadilla egyik felét. Közben a tetejére is fújj olajat, majd fordítsd meg és süsd meg a másik oldalát is. Óvatosan forgasd, mert az olvadt sajt miatt csúszkálni fog.
  6. Ha elkészült megvárhatod, míg kihűl, akkor jól össze fog állni a sajtnak köszönhetően, de melegen is felvághatod őket 4 részre.
  7. A tálaláshoz jól jön egy kis salsa, ami egyébként házilag is készíthető, de a készen kaphatóak is alacsony kalóriatartalommal rendelkeznek - vagy avokádókrém, plusz egy adag saláta.

Több mexikói recept ITT!

quesadilla

csirkés quesadilla

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.