-+=
Olvasási idő: 2 percSnassz már a bosziujj? Fehérjehab szellemeket már mindenki tud? És a zöld ételszínezékkel befestett konyhai kreálmányok sem hozzák az ijesztő faktort… akkor ideje tovább lépni a kis rémségek birodalmába… és mondjuk cuki (izé…ijesztő:))) denevérekkel ellepni a konyhát!
Előkészítés | 40 perc |
Sütés/főzés | 20-25 perc |
Mennyiség |
darab
|
Hozzávalók
A tésztához
- 2 db tojás
- 100 gramm édesítő por
- 100 gramm cukormentes étcsokoládé
- 100 gramm light vaj
- 150 gramm zabpehelyliszt (20% helyettesíthető vegán fehérjével)
- 1 tk sütőpor
- 100 gramm light lekvár
- 3 evőkanál tej
- 80 gramm aszalt szilva
A krémhez
- 400 ml tej
- 150 ml habtejszín
- 100 gramm cukormentes fehér csoki
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 30 gramm Peak Delicious Whey fehérjepor bourbon vanília tasak 1000g
Díszítéshez
- cukormentes oreo keksz
- dr, oetker vagy egyéb fajta dekor toll fehér és barna/fekete színben vagy házilag készített mézeskalács dekor massza porcukorból és tojásfehérjéből
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
Díszítéshez
|
Elkészítés
- Az egész tojásokat az édesítővel habosra keverjük robotgéppel.
- Az étcsokoládét vízgőz felet összeolvasszuk a vajjal, majd a tojásos részhez adjuk.
- A lisztet, a sütőport és a kakaóport is hozzákeverjük, majd a tejjel és a lekvárral lazítjuk!
- Az apróra vágott aszalt szilvát is beledolgozzuk.
- Nagyobb méretű muffin formákba töltjük. Azért nem jó a kisebb méret, mert amikor dekoráljuk a végén, nem fér majd el minden rajta mindaz, ami a denevér kinézethez kell.
- 180 fokra előmelegített sütőben 30 per alatt megsütjük, majd miután kihűlt, a muffinok tetejét vízszintesre visszavágjuk.
- A krémhez a tejből kiveszünk 100 ml mennyiséget és elkeverjük benne a puding - és fehérje porokat.
- A további 500 ml-t összeforraljuk a tejszínnel és ezután beletördeljük a fehér csokit és csomómentesre keverjük a pudingos masszával. Sűrűsödésig főzzük.
- Ha a krém kihűlt, akkor vagy nyomózsákba tesszük vagy rákanalazzuk a muffinokra. Ahogy nekünk szimpatikusabb. 🙂
- A kekszekre rajzolunk szemet, fogakat.
- A keksz oldalába szúrjuk a szárnyakat - melyet fél kekszet felezve kapunk meg... és a füleket, melyeket pedig negyedelve.