-+=
Olvasási idő: 2 perc

Snassz már a bosziujj? Fehérjehab szellemeket már mindenki tud? És a zöld ételszínezékkel befestett konyhai kreálmányok sem hozzák az ijesztő faktort… akkor ideje tovább lépni a kis rémségek birodalmába… és mondjuk cuki (izé…ijesztő:))) denevérekkel ellepni a konyhát!

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tésztához
  • 2 db tojás
  • 100 gramm édesítő por
  • 100 gramm cukormentes étcsokoládé
  • 100 gramm light vaj
  • 150 gramm zabpehelyliszt (20% helyettesíthető vegán fehérjével)
  • 1 tk sütőpor
  • 100 gramm light lekvár
  • 3 evőkanál tej
  • 80 gramm aszalt szilva
A krémhez
Díszítéshez
  • cukormentes oreo keksz
  • dr, oetker vagy egyéb fajta dekor toll fehér és barna/fekete színben vagy házilag készített mézeskalács dekor massza porcukorból és tojásfehérjéből
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tésztához
  • 2 db tojás
  • 100 gramm édesítő por
  • 100 gramm cukormentes étcsokoládé
  • 100 gramm light vaj
  • 150 gramm zabpehelyliszt (20% helyettesíthető vegán fehérjével)
  • 1 tk sütőpor
  • 100 gramm light lekvár
  • 3 evőkanál tej
  • 80 gramm aszalt szilva
A krémhez
Díszítéshez
  • cukormentes oreo keksz
  • dr, oetker vagy egyéb fajta dekor toll fehér és barna/fekete színben vagy házilag készített mézeskalács dekor massza porcukorból és tojásfehérjéből
Elkészítés
  1. Az egész tojásokat az édesítővel habosra keverjük robotgéppel.
  2. Az étcsokoládét vízgőz felet összeolvasszuk a vajjal, majd a tojásos részhez adjuk.
  3. A lisztet, a sütőport és a kakaóport is hozzákeverjük, majd a tejjel és a lekvárral lazítjuk!
  4. Az apróra vágott aszalt szilvát is beledolgozzuk.
  5. Nagyobb méretű muffin formákba töltjük. Azért nem jó a kisebb méret, mert amikor dekoráljuk a végén, nem fér majd el minden rajta mindaz, ami a denevér kinézethez kell.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 30 per alatt megsütjük, majd miután kihűlt, a muffinok tetejét vízszintesre visszavágjuk.
  7. A krémhez a tejből kiveszünk 100 ml mennyiséget és elkeverjük benne a puding - és fehérje porokat.
  8. A további  500 ml-t összeforraljuk a tejszínnel és ezután beletördeljük a fehér csokit és csomómentesre keverjük a pudingos masszával. Sűrűsödésig főzzük.
  9. Ha a krém kihűlt, akkor vagy nyomózsákba tesszük vagy rákanalazzuk a muffinokra. Ahogy nekünk szimpatikusabb. 🙂
  10. A kekszekre rajzolunk szemet, fogakat.
  11. A keksz oldalába szúrjuk a szárnyakat - melyet fél kekszet felezve kapunk meg... és a füleket, melyeket pedig negyedelve.

Halloweeni muffin

Halloweeni denevér muffin

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.