-+=
Olvasási idő: 2 perc

A rizottó alapvetően nem egy fehérjedús, alakbarát kaja – mi viszont megspékeltük! A főzőlé helyett a finom, természetes fűszerekben gazdag, és proteines GOMBAKRÉM levesport kevertük ki vízzel, és ezt kevertük a rizshez!

Ezáltal nemcsak FEHÉRJEDÚS kaját kaptunk, de bizony finomat is, EXTRA GOMBÁS ízzel!

Tipp! Akár a Peak Sajtkrém levessel is megcsinálhatod a rizottót! – Illetve diétásabbá még úgy teheted, ha plusz zöldséggel, csirkehússaldúsítod!

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Amúgy mi nagy gomba rajongók vagyunk, szóval a gombásra szavaztunk!


Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 100 gramm rizottó rizs
  • 3 dl víz
  • 50 gramm Peak Protein Cream Soup cream mushroom
  • 10 gramm kókuszolaj vagy vaj
  • 1 db hagyma
  • 30 gramm parmezán sajt (reszelt)
  • 1 db gombakonzerv vagy más kedvenc,lepirított gombád is tök jó!
  • só, bors, fokhagyma, zöldfűszer
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 100 gramm rizottó rizs
  • 3 dl víz
  • 50 gramm Peak Protein Cream Soup cream mushroom
  • 10 gramm kókuszolaj vagy vaj
  • 1 db hagyma
  • 30 gramm parmezán sajt (reszelt)
  • 1 db gombakonzerv vagy más kedvenc,lepirított gombád is tök jó!
  • só, bors, fokhagyma, zöldfűszer
Elkészítés
  1. Egy nagyobb edényben felhevítjük az olívaolajat. Rátesszük a hagymát, és kis lángon addig pároljuk, míg puha lesz, de nem kezd el nagyon színesedni.
  2. Hozzáadjuk a rizst, belereszeljük a fokhagymát, és egy csipet sóval 2 percig kevergetve pirítjuk.
  3. Kikeverjük a gombakrém port a vízzel. Pár kanállal adunk a rizshez, és folytonos keverés mellett elkezdjük puhára párolni. A levet fokozatosan adagoljuk a rizshez. A következő kanállal akkor adjuk hozzá, mikor az előzőt már beitta.
  4. 15 perc alatt a rizs megpárolódik, de nem fő szét, a rizottó pedig krémes és lágy lesz. A végén belekeverjük a lecsepegtetett gombakonzervet és a parmezánt.

gombás rizottó

diétás gombásrizottó

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.