Hatalmas adag fehérje, egy szuper gyümölccsel kombinálva. Az áfonyát többnyire aszalt formában fogyasztjuk, hiszen hazánkban nagyon kevés helyen termesztik. Ha mégis sikerül igazi magyar terméshez jutnod, érdemes betárazni belőle, hiszen jól fagyasztható. Mostanában egyre gyakrabban találkozom vele a piacokon, így már nem csak a törpék kiváltsága. Az apró kék csodabogyók gazdag vas és vitaminforrást biztosítanak szervezetünk számára.
Hozzávalók:
- 50 dkg túró áttörve
- ízlés szerinti édesítő
- egy nagy kezeletlen citrom leve és reszelt héja
- 2 adagolókanál Peak fehérjepor – bármilyen tetszőleges ízben
- 15 dkg áfonya
- 1 zacskó (20 gramm) zselatin
A zselatint 1 dl vízben elkeverjük és felmelegítjük. A túrót összekeverjük az édesítővel, citromlével és héjával valamint a fehérjeporral.
Hozzákeverjük a felmelegített zselatint.
A masszát két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük az áfonyát.
Szilikon muffin formákat félig megtöltünk a túrós masszával, majd a tetejére adagoljuk az áfonyás túrónkat.
Néhány órára hűtőbe tesszük, majd könnyedén kiemeljük a szilikonformákból és tálaljuk.
Jó étvágyat!