-+=
Olvasási idő: 2 perc

A krémesnek már  önmagában is nehezen lehet ellenállni, hát még ha egy kicsit megturbózzuk almával. A végeredmény egy diétás, minden édességre való vágyat megszüntető krémes csoda. Jó hír, hogy tovább eláll, így ha hétvégén készíted még hétköznapra is hagyhatsz magadnak pár szeletet. Bár nem biztos, hogy a család is így gondolja.

Krémes

Mire lesz szükséged a tésztához:

  • 5 db tojás
  • 3 ek eritrit
  • 2 ek darált dió
  • 1 ek. fehérjepor (vaníliás)
  • 2 ek. szénhidrátcsökkentett liszt vagy zabpehely-, graham liszt
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 2-3 db alma

dietas_almas_kremesKrém hozzávalók:

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 db tojás
  • 2 adag vaníliás fehérjepor (kazein vagy kevert fehérje)
  • 3 dl tej+ 3 dl víz
  • ízlés szerint édesítő
  • 1-2 ek. tejföl

Krémes recept

Az almákat hámozd meg, majd vágd vékony cikkekre. Ha nem édes típusú almát vettél, akkor összekeverheted egy kevés eritrittel, fahéjjal. A tojásokat válaszd ketté. A tojások sárgáját keverd habosra az édesítővel, amíg az fel nem olvad benne, illetve el nem kezd fehéredni. Mixerrel oszlasd el benne a szódabikarbónát. Közben keverd fel a tojásfehérjét, amíg kemény hab nem lesz. Végül apránként adagold a lisztet a sárgájás keverékhez, majd lazítsd fel a tojásfehérjével. Óvatosan keverd, nehogy a hab összetörjön. A tésztát öntsd kivajazott, kilisztezett formába, majd helyezd rá az almaszeletek. Sütőben, 180 °C-on kb. 15-20 percig süsd.

A tojásokat először a pudingporral, fehérjével és nagyon kevés tejjel keverd csomómentesre. Tegyél bele kellő mennyiségű édesítőszert, lehet folyékony is. Végül az összes tejet és vizet öntsd hozzá. Lassú tűzön, folyamatosan keverve főzd simára, ameddig puding állagú lesz. Legjobb, ha mixerrel kevered addig, amíg kihűl, így nem lesz bőrös a teteje. Miután kihűlt a krém lazítsd fel egy kis tejföllel, ez kb. 1-2 evőkanálnyi mennyiséget jelent, nehogy folyós krémet kapj.

A tészta almás felét kend meg a krémmel, majd egy teáskanál kakaóporral hintsd meg a tetejét (szűrő segítségével). Ha nincs otthon elég fehérjéd, hogy a krémbe is tegyél, akkor használhatsz még egy csomag vaníliás pudingport. Ugyanúgy fel kell főzni a víz és tej keverékével, de így magasabb lesz a sütemény szénhidráttartalma.

Különleges, finom és diétás. Kipróbálod?

almas_dietas_kremes

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.