-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ősszel különösen szeretem felkeresni a helyi piacot, anélkül, hogy bármi vennivalóm is lenne. Csak bóklászok a sorok között és nem tudok betelni a valóságos színorgiával, ami körülvesz. A mosolygós almák, aranyban pompázó tökök mindig jókedvre derítenek. A kedvenc alma árusomnál rendszerint megállok, feltankolok a készletéből és szokásomhoz híven jóval többet veszek, mint amennyire szükségem lenne. Az almáim most egy ínycsiklandozó, proteines, téli fűszerektől illatozó pitében keltek életre.

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 40 gramm kókuszolaj
  • 3 teáskanál édesítő+1 a tálaláshoz
  • 30 gramm NoCarb rost sütőmix 
  • 40 gramm zabliszt 
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 4-5 db alma
  • fahéj, szegfűszeg vagy almáspite fűszerkeverék
  • 2 adagolókanál proteinpor tetszőleges ízben
  • kb.: 2 dl kókusztej
  • 1 mokkáskanál konjac liszt

Elkészítése:

Először a tésztát készítjük el, mert pihentetnünk kell. Ehhez két tojást összekeverünk 40 gramm kókuszolajjal, egy csipet sóval és 3 teáskanál édesítőszerrel.

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Hozzáteszünk 30 gramm NoCarb rostmixet és 40 gramm zablisztet, valamint egy teáskanál sütőport.

Az gombóccá gyúrt tésztát fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe helyezzük.

A töltelék elkészítése:

Két nagy adagolókanál vaníliás proteinport, annyi kókusztejjel keverünk össze, hogy sűrű, de folyékony mártást kapjunk. Hozzáadunk egy mokkáskanál konjac lisztet, alaposan elkeverjük és állni hagyjuk.

Az almákat (4-5 db) megmossuk és a késünk segítségével spirálszerűen, mintha hámoznánk, hosszú csíkokra vágjuk. Meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg. Fűszerezzük fahéjjal és szegfűszeggel ízlés szerint.

A tésztát kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk, és egy kizsírozott piteformába helyezzük, úgy hogy legalább 1 cm-es pereme legyen. Megszurkáljuk és elősütjük, 180 fokon, 12 percig. Kivesszük a sütőből, ráöntjük a pudingunkat, majd az almaspirálokat feltekerve, a pudingos rétegre ültetjük. Még kb. 30 percig sütjük. Ha nagyon pirulnának az almák, takarjuk le alufóliával! Hűtsük ki, szórjuk meg por állagú édesítővel, tálaljuk és zsebeljük be az elismeréseket!

Jó étvágyat hozzá!

almas-feherjes-suti-oszi

Almás pite

Almás proteines pite

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.