-+=
Olvasási idő: 2 perc

Már az inkák is feljegyezték az avokádóval kapcsolatos megfigyeléseiket és fogyasztották rendszeresen ezt, a leginkább körtére hasonlító zöld gyümölcsöt. Ennek ellenére azt kevesen tudják róla, hogy a babérfélék családjának tagja. Ugyanakkor gyümölcsként, zöldségként, de még gyógynövényként is tekinthetünk rá. Univerzális és unikális ételnek számít. Megannyi pozitív tulajdonsággal rendelkezik, aminek köszönhetően a szervezeted sokkal jobban tud teljesíteni és ellenállóbbá válni.

Miért jó választás az avokádó a diétában is?

Az avokádóról köztudott, hogy zsíros gyümölcs, de ennek ellenére bátran színesítheted a diétádat vele, mert telítetlen zsírsavakban gazdag. Továbbá azt is jó, ha tudod, hogy egy közepes méretű avokádóban 10 gramm rost található, ami kifejezetten azért fontos a diéta ideje alatt, hogy hosszú ideig jóllakott legyél.

Ezen felül számos vitamin is megtalálható húsában. B-C-E és A vitamin tartalma jelentős, amelyek mellett természetes kalcium- és magnéziumforrás is.

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

A szív és érrendszeri megbetegedések elkerülésében és azok kezelésében is segítséget nyújt, de hidegen sajtolt olajából tökéletes bőrtápláló készítményeket gyártanak a kifejezetten érzékeny és száraz bőr megvédése érdekében.

Az ekcémás bőr gyógyításában is szerepet tölt be, valamint a magjából előállított olaj kifejezetten alkalmas a reumatikus panaszok enyhítésére. Tehát a gyógyászatban is sikerrel használják. A kozmetikai ipar pedig a leghatékonyabb anti-aging hatóanyagként tartja számon.

Az avokádó íze semleges, így szinte bármilyen módon elkészítheted a konyhádban. Édes krémek, töltelékek alapjául szolgál számos diétás és egészségtudatos receptben, de salátákhoz is adhatod vagy fűszeres krémet is keverhetsz belőle.

Itt az ideje az avokádót gyakrabban fogyasztanod, ha eddig nem tetted volna!

Avokádó

Avokádó diétában

Health Facts, 14(122), p3. 34. Naveh, E., Werman, M. J., Sabo, E., Neeman, I. (2002).

Dr Jensen’s guide to diet and detoxification. Contemporary Publishing Group: Lincolnwood, Ill. 40. American Dietetic Association. (2000)

Review – Multiple forms of plant cytochromes P-4501. Plant Physiology, 96, p.669-674. 42. Zauberman, G., Schiffmann-Nadel, M., Yanko, U. (1977)

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!