Piskótaalapra szinte mindig szükség van! Sütemények sokaságát készítheted el vele, és nem egy utolsó dolog, ha van a tarsolyodban egy diétás és fehérjében gazdag változat! Ezt a finomságot mi most vaníliás pudinggal ízesítjük.
Piskóta
Hozzávalók a piskótatésztához:
- 4 tojás
- 4 ek. zabpehelyliszt vagy darált zabpehely
- 2 ek. Peak whey delicious vaníliás fehérjepor
- 1 kk. sütőpor
- 6 ek. víz
- 2 ek. eritritol
- 1 banán
Pudingkrém:
- 4 dl rizstej (ez lehet másfajta tej is)
- 1 cs. banános pudingpor
- eritritol (ízlés szerint)
Fehérjés piskóta
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük az eritritollal (fehéredésig), majd robotgéppel vagy kézi habverővel hozzákeverjük a vizet, a zabpehelylisztet, sütőport és fehérjeport. Miután kész, óvatosan összeforgatjuk a tojásfehérjével.
Közben a tepsit kibéleljük sütőpapírral és a karikákra vágott banánszeleteket az aljára pakoljuk, ha megvagyunk, ráöntjük a piskótatésztát. 175 fokon nagyjából 15 percig sütöttem. Mikor kihűlt, kivesszük és megfordítjuk a piskótát, lehúzzuk róla a sütőpapírt és így visszatesszük a tepsibe.
Az egy csomag pudingport tejjel és az édesítővel megfőzzük, ha kész ráöntjük a piskótára, hűtőbe tesszük és dermedésig várunk, majd már szeletelhető is. Ez bármilyen más ízű fehérjével, pudingporral, gyümölccsel nyugodtan tesztelhető.
Én a héten tuti kipróbálom a csokis piskótát meggyel és puncspudinggal!