-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Piskótaalapra szinte mindig szükség van! Sütemények sokaságát készítheted el vele, és nem egy utolsó dolog, ha van a tarsolyodban egy diétás és fehérjében gazdag változat! Ezt a finomságot mi most vaníliás pudinggal ízesítjük.

Piskóta

Hozzávalók a piskótatésztához:

Pudingkrém:

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

  • 4 dl rizstej (ez lehet másfajta tej is)
  • 1 cs. banános pudingpor
  • eritritol (ízlés szerint)

Fehérjés piskóta

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük az eritritollal (fehéredésig), majd robotgéppel vagy kézi habverővel hozzákeverjük a vizet, a zabpehelylisztet, sütőport és fehérjeport. Miután kész, óvatosan összeforgatjuk a tojásfehérjével.

Közben a tepsit kibéleljük sütőpapírral és a karikákra vágott banánszeleteket az aljára pakoljuk, ha megvagyunk, ráöntjük a piskótatésztát. 175 fokon nagyjából 15 percig sütöttem. Mikor kihűlt, kivesszük és megfordítjuk a piskótát, lehúzzuk róla a sütőpapírt és így visszatesszük a tepsibe.

Az egy csomag pudingport tejjel és az édesítővel megfőzzük, ha kész ráöntjük a piskótára, hűtőbe tesszük és dermedésig várunk, majd már szeletelhető is. Ez bármilyen más ízű fehérjével, pudingporral, gyümölccsel nyugodtan tesztelhető.

Én a héten tuti kipróbálom a csokis piskótát meggyel és puncspudinggal!

bananos-proteines-piskota

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.