Szinte már mindenki kóstolta a chia magot, amit bátran az ízlésünk szerint ízesíthetünk. A chia magra jellemző, hogy igen magas az omega-3 zsírtartalma és emellett kiegyensúlyozott omega-3 és omega- 6 zsírsav aránnyal rendelkezik. Dió és a chia mag együtt fogyasztva, a szerveztünk számára még kiegyensúlyozottabb omega 3 és 6 zsírsavakat tudunk bevinni a szervezetünkbe, ami javítja a vér koleszterinszintjét, a véredények működését. Fogyasztásával csökkenthetjük a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Fogyasztása elősegíti a szellemi munkát, valamint csökkenti a depresszió kialakulását. Lássuk azt a csodadesszertet!
Chia mag
Kókusztejes chia magos pohárkrém:
- 400 ml kókusztej
- 40 g chia mag
- ízlés szerint folyékony édesítő
- fahéj
- pár szem eper
- pár darab dió
Chia mag puding
A kókusztejet megmelegítem, még mielőtt forrna, elzárom alatta a tüzet. Mikor már kihűlt, hozzáadom a folyékony édesítőt (olyan édesre csináld, amilyenre szereted) majd hozzáöntöm a chia magot. Hűtőbe téve 4 órán át hagyjuk állni, hogy legyen ideje felvennie a folyadékot.
Ezután poharakba/tálkába adagoljuk, egy réteg eper dióval, chia puding, majd eper kis dióval.
Ezt a rétegezést a chia pudinggal zárjuk le és egy kis eperrel és dióval díszítjük.
Egészségedre!