Egy gyors, tartalmas és egészséges ebéd. Vagy akár vacsora. Ha szereted a cukkinit, mindenképpen kóstold meg!
Cukkini
Hozzávalók:
- egy közepes salátacukkini
- zabpehelyliszt
- őrölt pirospaprika
- zsírszegény sajt
- tejföl
- só-bors
Sült cukkini
A cukkinit alaposan mosd meg, de ne hámozd meg! Aztán szeleteld fel ujjnyi vastag karikákra, vagy kisebb hasábokra. Ahogy tetszik. Személy szerint én a karikázást ajánlanám, mert sokkal könnyebb „bánni vele”. Sózd, és kedved szerint borsozd meg mindkét oldalát.
A lisztet keverd össze a pirospaprikával és forgasd bele a cukkinikarikákat. Helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőlapra. Kend meg pici tejföllel, és szórd meg reszelt sajttal. (Én kicsit lusta voltam, és nagy lyukú reszelőn reszeltem a sajtot. Nyugodtan reszeld kis lyukún, ha van kedved.) Próbálkoztam tejföl nélküli verzióval is, de sokkal finomabb, ha van rajta!
Előmelegített sütőben addig süsd, amíg a sajt megpirul a tetején. Elkészült. Tálalhatod főfogásként vagy köretként egyaránt. Bevallom, nálam került még a tepsibe ugyanilyen módon elkészített csirkemell filé, úgyhogy én köretként fogyasztottam.
Tipp: Készíts egy kis mártogatóst/szószt hozzá joghurtból vagy tejfölből kaporral vagy fokhagymával kikeverve.
Jó étvágyat!