-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Íme egy újabb piskóta, amit imádni fogsz! Egyszerű, de nagyszerű!

Proteinpiskóta

Hozzávalók a piskótához:

Hozzávalók a puding feltéthez:

  • 4 dl rizstej (ez lehet másfajta tej is)
  • 1 cs csokoládés pudingpor
  • eritritol (ízlés szerint)

Csokis proteinpiskóta

Elkészítés:

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá.

A sárgáját keverd ki az eritritollal (fehéredésig), majd robotgéppel vagy kézi habverővel add hozzá a vizet, a zabpehelylisztet, sütőport és fehérjeport.

Ha ez kész, akkor óvatosan forgasd össze a tojásfehérjével. Közben a tepsit béleld ki sütőpapírral, szórd el a meggyet az aljára (figyelj, az arányokra, mert a túl sok meggy lehúzza a könnyű tésztát!), majd öntsd rá a piskótatésztát. 175 fokon nagyjából 15 percig süsd.

Mikor kihűlt, vedd ki és fordítsd meg a piskótát, húzd le róla a sütőpapírt, és így tedd vissza a sütőbe.

Az egy csomag pudingport tejjel és az édesítővel főzd meg, majd öntsd rá a piskótára.

Tedd hűtőbe, és dermedésig hagyd állni, majd szeletelheted is!

csokis-meggyes-proteinpiskota

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.