Íme egy újabb piskóta, amit imádni fogsz! Egyszerű, de nagyszerű!
Proteinpiskóta
Hozzávalók a piskótához:
- 4 tojás
- 4 ek. zabpehelyliszt vagy darált zabpehely
- 2 ek. Peak Slim Secret choco-rum fehérjepor
- 1 ek. kakaópor
- 1 ek. rumaroma
- 1 kk. sütőpor
- 7 ek. víz
- 2 ek. eritritol
- meggy
Hozzávalók a puding feltéthez:
- 4 dl rizstej (ez lehet másfajta tej is)
- 1 cs csokoládés pudingpor
- eritritol (ízlés szerint)
Csokis proteinpiskóta
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá.
A sárgáját keverd ki az eritritollal (fehéredésig), majd robotgéppel vagy kézi habverővel add hozzá a vizet, a zabpehelylisztet, sütőport és fehérjeport.
Ha ez kész, akkor óvatosan forgasd össze a tojásfehérjével. Közben a tepsit béleld ki sütőpapírral, szórd el a meggyet az aljára (figyelj, az arányokra, mert a túl sok meggy lehúzza a könnyű tésztát!), majd öntsd rá a piskótatésztát. 175 fokon nagyjából 15 percig süsd.
Mikor kihűlt, vedd ki és fordítsd meg a piskótát, húzd le róla a sütőpapírt, és így tedd vissza a sütőbe.
Az egy csomag pudingport tejjel és az édesítővel főzd meg, majd öntsd rá a piskótára.
Tedd hűtőbe, és dermedésig hagyd állni, majd szeletelheted is!