Az egész onnan indult, hogy mikor megláttam az új fehércsoki ízű pudingport izgalomba jöttem. Aztán másnap kaptam egy gyönyörű szép cukkinit. Nah, beindult a gépezet. Répás sütit már sütöttem, és kíváncsi voltam, hogy működik-e, ha cukkinivel sütök. Hát, bizton állíthatom, hogy működik. De még hogy!!!
Hozzávalók:
- 4 tojás
- kb. 30 dkg reszelt cukkini
- 35 dkg zabpehelyliszt
- 2 adagolókanál Slim protein csokis-rumos
- 1 kanál holland kakaópor
- 10 dkg darabokra tört étcsoki
- 1 cs sütőpor
- 2 dl olvasztott kókuszzsír
- 15-20 dkg eritrit
- fél csomag fehércsokis pudingpor
- pár szem málna
Előkészület gyanánt kapcsold be a sütőt 180 fokra, nagyobb lyukú reszelőn a megmosott, kimagozott cukkinit héjastól reszeld le, és törd össze a csokit kisebb-nagyobb darabokra.
1.lépés:
A lisztet, a proteinnel, kakaóporral, sütőporral keverd össze.
2.lépés:
A tojásokat az édesítővel és az olajjal alaposan dolgozd össze.
3.lépés
A tojásos masszába keverd bele a lisztes keveréket, és keverd simára.
4.lépés
Végül keverd bele a cukkinit.
5.lépés
A tésztába tedd bele a csokidarabokat.
6.lépés
Öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe a tésztát, és tedd kb. 30 percre a sütőbe. A biztonság kedvéért ellenőrizd többször tűzpróbával, nem szabad kiszárítani. A lényege, hogy ruganyos, kicsit „szottyos” legyen.
7.lépés
A pudingporból készíts a megszokott módon pudingot, de most hígabbat, öntetként.
Végül szeletelés, tálalás. Szerintünk pokolian finom!