A nagy sikerű Peak sütő főzőversenyre beérkezett receptek egyik gyöngyszeme a szinte szénhidrát mentes fehérje kalács. Fischer Emesének köszönhetően nem kell mellőznöd a reggeli kávéba mártogatott kalács ízét. Íme a recept:
Kalács
Hozzávalók (kb.15 db muffinhoz):
- 200g 0,1 %-os natúr joghurt
- 500g zsírszegény túró
- 250g (10db) tojásfehérje
- 150g Delicious Whey Protein
- 0,5 dl víz
- 0,5 dl citromlé
- 50 db édesítő
- 1/2 tk só
- szárított élesztő (1kg liszthez való mennyiség)
- EZ-Coat 0 kalóriás vajaromás olajspray
Diétás kalács
Elkészítés:
1. Az élesztőt belekeverjük a joghurtba és meleg helyre tesszük (kb fél órára, amíg buborékos nem lesz).
2. Az édesítőket feloldjuk a citromlé/víz keverékében, majd a többi hozzávalóval együtt botmixerrel összekeverjük egy nagyobb tálban.
3. Mikor az élesztő felfutott hozzáadjuk a krém állagú masszához és jól összedolgozzuk.
4. További fél-egy órát kelesztjük meleg helyen. Közben előmelegítjük a sütőt 150-160°C-ra.
5. A muffin formákat kifújjuk E-Z Coat nulla kalóriás olajspray-vel(EZ-Coat olajspray ), de ez szilikon forma esetén elhagyható. A formákat kb. ¾-ig töltjük meg a masszával.
6. A sütésnél fontos, hogy kis hőmérsékleten kezdjük: 150-160°C-on fél órát, majd 180°C-on 20percet. Végül 10 percet 200-220°C-on.
A kb. 1200g nyers massza sütés után 900g lett.
kcal fehérje zsír szénhidrát
200g joghurt 78 9,2 0,2 10
500g túró 475 70 14 17,6
250g tojásfehérje 145,8 31,3 1 2
150g fehérjepor 573 126 5 5,5
∑: 1271,8 236,5 20,2 35,1
100g kész süti ~ 141,3 26,3 2,2 3,9
Egészségetekre!
PeakGirls
Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!