-+=
Olvasási idő: 2 perc

A nagy sikerű Peak sütő főzőversenyre beérkezett receptek egyik gyöngyszeme a szinte szénhidrát mentes fehérje kalács. Fischer Emesének köszönhetően nem kell mellőznöd a reggeli kávéba mártogatott kalács ízét. Íme a recept:

Kalács

Hozzávalók (kb.15 db muffinhoz):

30% OFF + Ingyenes Szállítás a Peak Télapótól! Most használd ki!

  • 200g 0,1 %-os natúr joghurt
  • 500g zsírszegény túró
  • 250g (10db) tojásfehérje
  • 150g Delicious Whey Protein
  • 0,5 dl víz
  • 0,5 dl citromlé
  • 50 db édesítő
  • 1/2 tk só
  • szárított élesztő (1kg liszthez való mennyiség)
  • EZ-Coat 0 kalóriás vajaromás olajspray

Diétás kalács

Elkészítés:
1. Az élesztőt belekeverjük a joghurtba és meleg helyre tesszük (kb fél órára, amíg buborékos nem lesz).
2. Az édesítőket feloldjuk a citromlé/víz keverékében, majd a többi hozzávalóval együtt botmixerrel összekeverjük egy nagyobb tálban.
3. Mikor az élesztő felfutott hozzáadjuk a krém állagú masszához és jól összedolgozzuk.
4. További fél-egy órát kelesztjük meleg helyen. Közben előmelegítjük a sütőt 150-160°C-ra.
5. A muffin formákat kifújjuk E-Z Coat nulla kalóriás olajspray-vel(EZ-Coat olajspray ), de ez szilikon forma esetén elhagyható. A formákat kb. ¾-ig töltjük meg a masszával.
6. A sütésnél fontos, hogy kis hőmérsékleten kezdjük: 150-160°C-on fél órát, majd 180°C-on 20percet. Végül 10 percet 200-220°C-on.

A kb. 1200g nyers massza sütés után 900g lett.
kcal   fehérje   zsír       szénhidrát
200g joghurt                   78       9,2         0,2         10
500g túró                        475      70          14          17,6
250g tojásfehérje           145,8  31,3        1            2
150g fehérjepor              573     126         5           5,5
∑:                                    1271,8   236,5    20,2      35,1
100g kész süti ~            141,3    26,3       2,2        3,9

Egészségetekre!

PeakGirls

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.