-+=
Olvasási idő: < 1 perc Ez a recept gyakorlatilag a hagyományos tejberizs újragondolása természetesen kicsit vagányabb köntösben. A karácsonyi asztalon az ünnepi desszertek között sem kell szégyenkeznie ennek a finomságnak, mert ízélményre és esztétikailag is rabul ejtő. 🙂
Hozzávalók 2 főre:
- 4 ek. Dietella
- 2 ek. Coconuty
- 125 g barna rizs
- 250 ml kókusztej
- 250 ml víz
- 5 ek. útifű maghéj
- 5 ek. kókuszreszelék
- 4 ek. ízlés szerinti édesítő
- csipetnyi vanília őrlemény
Elkészítés:
A rizst tedd fel főni a kókusztejjel, édesítővel és a vanília őrleménnyel. Apránként adagod hozzá a vizet. Amikor már a nagy része elfőtt a folyadékoknak, akkor tedd hozzá a Coconuty-t, a kókuszreszeléket és az útifűmaghéjat. Hagyd ezeket is összefőni pár perc alatt.
Amikor már az útifűmaghéjtól zselésebb, kocsonyásabb állagú kezd lenni a rizs, akkor egy előtte kiöblített, nedves falú üveg formába kanalazd át az elkészült tejberizst. Lapítsd bele az üveg formába szorosan, majd egy tányérra borítsd rá fejjel lefelé a formát, és óvatosan kopogtasd meg a tetejét egy kanállal, mielőtt azt lassan lehúzod a rizsről.
Ezt követően olvassz fel 4 evőkanálnyit (vagy akár többet is) a Dietellából és ezt locsold tetszés szerint a torony tetejére.
Szórj rá kókuszreszeléket díszítésként, és már tálalhatod is!
Egészségedre!