Imádom a rizskochot, nagyon régen csináltam már. Tegnap este jött az ötlet, hogy nekem holnap rizskochot kell készítenem, ha törik, ha szakad. Nagymamám receptjét variáltam át alakbarát verzióra. Na és, hogy miért kókuszos? Mert most érkezett meg a PEAK egyik új terméke a kókuszkrém, alig vártam már, hogy megízlelhessem és gondoltam csempésszünk bele egy kicsit, abba a rizses sütibe.
Rizskoch
Hozzávalók:
Tejberizs:
- 250 g rizs (én basmati rizsből csináltam)
- 5 dl tej
- 3 dl víz
- 1 ek. Peak Coconuty kókuszkém
- 1 csipet só
- 2 ek. eritritol (ízlés szerint is lehet, ki mennyire szereti édesen)
- 3 ek. kókuszreszelék
Rizskoch:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
- 5 tojás
- 2 ek. eritritol (ízlés szerint is lehet)
Tálalás:
- YUMMY málnás szörp
- pár szem málna
- kókuszzsír a tepsi kikenéséhez vagy sütőpapír
Kókuszos rizskoch
Elkészítés:
A fenti hozzávalókból: rizs, tej, víz, kókuszkrém, só, eritritol és kókuszreszelék tejberizst főzünk. Közepes lángon főzzük, addig míg krémes állagú nem lesz és a rizs megfő. A nagymamám mindig azt mondja, ha már látod az edény alját kevergetés közben, akkor már jó.
Nagyjából 10-15 percet vesz igénybe, de készítheted rizsfőzőben is, időben ugyanennyi, csak nem kell felette állnod és kevergetned. Amikor kész, félretesszük hűlni.
Addig kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját pedig 2 evőkanál eritritollal fehéredésig keverjük. Majd a langyos vagy kihűlt tejberizshez keverjük az eritritolos tojássárgáját, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. Amint kész kókuszzsírral kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 200 fokon 20 percig sütjük.
Tálalhatjuk Peak-es YUMMY málnás szörppel, pár szem málnával, esetleg olvasztott cukormentes, magas kakaótartalmú csokival is.