A hagyományos Szentgyörgyi palacsinta túrós változatát már elkészítettem, íme egy másik ízvilág, csak hogy ne legyen olyan unalmas a diéta. 😉
Hozzávalók: (közepes méretű jénai tálban való elkészítésnél)
- 1 adag (100 gr) Peak almás-fahéjas gofripor
- 2,5-3 dl víz
- 1 üveg cukormentes baracklekvár
- 100 g darált dió
- 1 cs. csokoládés pudingpor vagy fehérjepuding
- 3 ek. eritritol
- 3 dl víz
- 3 dl rizstej (ez természetesen lehet másfajta tej is)
- /1 ek csokis-rumos Peak Slim Secret proteinpor – ízlés szerint/
- 2 db tojás fehérje
- 1 kk. folyékony édesítő
Elkészítés:
A palacsintaport kikeverjük shaker-ben a vízzel, 1-2 percet pihentetjük, majd kisütjük a palacsintákat (nekem 8 db lett belőle).
A palacsintákat megkenjük baracklekvárral, megszórjuk dióval és feltekerjük.
A pudingport megfőzzük az eritritollal, vízzel és a tejjel. Ízlés szerint még tehetünk bele csokis-rumos fehérjeport, így csak még intenzívebb lesz az íze.
A palacsintákat 2 cm vastagságúra vágjuk és így kezdjük belepakolni a jénai tál aljába, de természetesen akár maradhatnak feltekert formában is, nem szükséges felvágni.
Ráöntjük a pudingport a palacsintákra. Közben a tojásfehérjét a folyékony édesítővel kemény habbá verjük, ha kész egy kanál segítségével rápakoljuk a puding tetejére. Előmelegített sütőbe 200 fokon 10 percig sütjük.
TIPP: Tojásfehérje habhoz variációk
- felverjük a tojásfehérjét édesítővel
- felverjük a tojásfehérjét édesítővel + darált dió
- felverjük a tojásfehérjét és utána óvatosan belekeverünk 1 ek. baracklekvárt és darált diót
- felverjük a tojásfehérjét édesítővel és sütés után teszünk rá lekvárt, darált diót vagy a nagyon édesszájúak és még vízzel kikevert csokis-rumos fehérjével is meglocsolhatják.
Bárhogyan is készíted, nagyszerű lesz a végeredmény!