Tudtad, hogy szinte bármiből tudsz fagyit készíteni? Ha pedig olyan fagyira vágysz, ami egyben vitamindús is és jobban eltelít, mint az átlagos társai, akkor próbáld ki édesburgonyából. Én is meglepődtem rajta, de isteni, és az új Édesburi – porunkkal nagyon egyszerű elkészíteni. Én mindenmentesen (glutén-, tej-, cukormentesen készítettem, így ha érzékeny vagy, mint én, akkor is fogyaszthatod.
Hozzávalók:
- 2 adagolókanálnyi Peak Sweet Potato Powder édesburgonya por
- 40 – 50 g proteinpor, szerintem a legszuperebb a Slim Paleoval – amiből már kis mintát is tudsz venni –
- Eritrit vagy Stevia ízlés szerint – nálam ez két tk. eritrit volt.
- kis csésze fagyasztott szeder
- Cocomas kókusztejszín vagy kókusztej 1 – 1,5 dl, amennyit felvesznek a por állagú hozzávalók
Elkészítés:
Mini aprítógéppel összedolgoztam a hozzávalókat – a szederrel persze vártam, hogy kicsit olvadjon. A végén érdemes hozzátenned a folyékony összetevőt! A fontos, hogy jó krémes maradjon, ha kókusztejszínt használsz még finomabb lesz, de kókusztejjel is szuper, figyelj, hogy abból kevesebb kell hozzá.
Variálhatod még a szuperfinom Tasty Drops cseppekkel is vagy más gyümölccsel, de így is nagyon ízletes.
Tedd be még a mélyhűtőbe egy, másfél órára és utána fogyaszthatod is.
Fagyizásra fel!