-+=
Olvasási idő: 2 perc

Azt nyilván Te is tudod, hogy a csokoládé nemigen szerepel egy diétás étrendet követő nő élelmiszerei között. Ám van egy kivétel! Tudtad, hogy az étcsokoládé mértékletes fogyasztása pozitív hatással van a szívműködésre? Ha rendszeresen fogyasztod, segíthet megelőzni bizonyos szív- és érrendszeri megbetegedésekért felelős gyulladásos folyamatokat.

Tipp: Ha nagyon nem bírsz magaddal, hogy megálld a csokievést, akkor válassz inkább fehérjében gazdag szeleteket üres kalóriák helyett!

Étcsokoládé

A szívkoszorúér-megbetegedés a CRP-szint mérésével mutatható ki, amelyet a rendszeres étcsokoládé-fogyasztás csökkenő irányban befolyásol, ami az étcsoki antioxidáns tartalmának köszönhető.

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

A CRP (C-reaktív protein) egy májban képződő fehérje, mely mikroorganizmusok, baktériumok, gombák, paraziták felszíni molekuláihoz kötődik. A CRP érték mérése a gyulladásos reakciók ellenőrzésének elismert és megalapozott módszere. Ennek alátámasztására közel ötezer, 35 évesnél idősebb egészséges embert vizsgáltak a Campobassói Katolikus Egyetemen. Az embereket csoportokba sorolták: alkalomszerű étcsoki-fogyasztók, rendszeres étcsoki-fogyasztók és étcsokit nem fogyasztók (napi 5 grammnál a csokievők nem fogyasztottak többet). Az eredmény meglepő. Az átlagos CRP-szint a csokoládét nem fogyasztók esetében magasabb volt, mint a csokoládéfogyasztóké. Ennek tetejében a csokoládéfogyasztók még egészségesebben is táplálkoztak, mint a csokoládét nem fogyasztók. Így Dr. Giuseppe és társai megállapították, hogy az étcsokoládé-fogyasztás és az alacsony CRP-szint kapcsolata egyértelmű.

Érdekes, hogy a fenti adag (5 mg) túllépése nem jelentett nagyobb előnyt, és a CRP –szintre gyakorolt pozitív hatása is eltűnt. Tehát, ne vásárolj be tucatjával étcsokoládéból, fontos a mértéktartás!

Étcsokoládé diétában

De az étcsokinak nem csak ez az egy pozitív tulajdonsága és nem csak ez az egy kedvező hatóanyaga van:

  • noradneralin: a szervezet energiatartalékait indítja
  • beteobromin: serkentő hatással van az idegrendszerre
  • koffein: szintúgy az idegrendszert serkenti
  • feniletilamin: boldogságérzetet kelt
  • anandamid: örömérzetet okoz
  • flavonoidok: antioxidáns tulajdonsággal bírnak ezek a vegyületek, s kedvező hatást gyakorolnak a szív- és érrendszerre, értágító hatása van
  • foszfor: karbantartják az emlékezőképességet

Figyelj arra, hogy legalább 60% legyen a csoki kakaótartalma és ne ess kísértésbe, tartsd be a napi „limitet”!

csokolade-dietaban

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.