-+=
Olvasási idő: 2 perc

Az ötlet onnan jött, hogy valamelyik nap online vásároltam a Peakshop-ban, és sajnos elfogyott az én mostani nagy kedvencem a YUMMY Protein Bites, ezért gondoltam egyet és legyártottam házilag. Kicsit más, kicsit mogyorós, kicsit ronda, de nagyon finom, próbáld ki!

Az összetevők variálhatóak, például lehet csak egyféle csokoládéval bevonni, vagy más csokoládé ízű fehérjeport használni. A lehetőségek tárháza végtelen!

Hozzávalók:

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

  • 3 ek. Peak Slim Secret Protein mogyorós
  • 1 ek. Peak Dietella mogyorókrém
  • 1 ek. Peak mogyoróvaj
  • 1 ek. zsírszegény kakaópor
  • 3 ek. kókuszliszt
  • 10 ek. puffasztott Quinoa (helyettesíthető puffasztott rizzsel is, csak akkor abból kevesebb kell, mert a szemek nagyobbak)
  • 1 ek. eritritol (elhagyható, elég édes a mogyoróvajtól és krémtől is)
  • 1 dl rizstej (ez lehet bármilyen más tej is, kókusztej, mandulatej, zsírszegény tej…)
  • 1 tábla (100 gr) cukormentes, magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 1 tábla (100 gr) cukormentes, magas kakaótartalmú tejcsokoládé
  • 2 kk. kókuszzsír

Elkészítés:

A fehérjeport, kakaóport, eritritolt és a kókuszlisztet összekeverjük. A tejet mikróban megmelegítjük, hozzáadjuk a mogyoróvajat és a mogyorókémet, addig keverjük, amíg kicsit feloldódnak benne és hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz, jól elkeverjük.

Majd jöhet a quino (vagy puffasztott rizs). Ha túl laza lenne, akkor jöhet hozzá még egy kis quinoa, ha pedig nagyon nem áll össze, akkor pedig még tej. Két kiskanál segítségével kisebb formákat, „golyókat” szaggatunk és sütőpapírral bevont tálcára kanalazzuk őket. (Nekem 35 darab lett.) Mélyhűtőbe tesszük nagyjából egy órára.

Majd a csokoládét felolvasszuk a kókuszzsírral. Én kétféle csokoládéval készítettem el, az egyik felére étcsokoládét, a másik felére tejcsokoládét kentem. Amikor a falatkák eléggé megszilárdultak, akkor belemártogatjuk őket a csokoládéba vagy szilikonos ecset segítségével megkenjük az egyik felét majd szilárdulás után a másik a felét és visszatesszük a mélyhűtőbe még legalább egy órára, attól függ, hogy mennyire szeretnéd, hogy a belseje roppanós legyen.

Jó nasizást!

csokis-chokito-hazilag

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.