-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Egy süti, ami annyira jó tápértékkel bír, hogy akár egy teljes étkezést is kiválthatsz vele!

Hozzávalók: (kb 6 teljes étkezést kiváltó adaghoz vagy 30-40 kisebb kockához):

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

  • 15 dkg barnarizsliszt
  • 10 dkg édesítő
  • 10 dkg (vaníliás) fehérjepor
  • 500 ml 0,2 %-s natúr joghurt
  • 3 egész tojás
  • 30 dkg dió
  • ízlés szerint fahéj, szegfűszeg esetleg almakockák
  • 1 csapott teáskanálnyi szódabikarbóna

Elkészítés:

Válasszuk ketté a tojásokat, a fehérjéből pici só segítségével verjünk kemény habot. A fehérjeport keverjük ki a tojássárgájával és a joghurttal, ameddig görögjoghurt állagú nem lesz. Ha túl sűrű lenne vízzel hígíthatjuk. Keverjük hozzá az édesítőt és a szódabiakarbónát. Forgassuk bele a lisztet, majd óvatosan a tojássárgáját. Óvatosan forgassuk benne a nagyobb darabokra zúzott diót. Töltsük olyan tortaformába vagy tepsibe amelynek van egy kis pereme is. 200°C-ra előmelegített sütőben, 175 °C-n kb 25 perc alatt sül meg egy nagyobb tepsinyi. Tűpróbával ellenőrizhetjük. (Figyelem:Ha nagyon vastag lesz a tésztaréteg érdemes kicsit alacsonyabb hőmérsékleten hosszabb ideig sütni!)


diós süti

diétás diós süti

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.