Egy süti, ami annyira jó tápértékkel bír, hogy akár egy teljes étkezést is kiválthatsz vele!
Hozzávalók: (kb 6 teljes étkezést kiváltó adaghoz vagy 30-40 kisebb kockához):
- 15 dkg barnarizsliszt
- 10 dkg édesítő
- 10 dkg (vaníliás) fehérjepor
- 500 ml 0,2 %-s natúr joghurt
- 3 egész tojás
- 30 dkg dió
- ízlés szerint fahéj, szegfűszeg esetleg almakockák
- 1 csapott teáskanálnyi szódabikarbóna
Elkészítés:
Válasszuk ketté a tojásokat, a fehérjéből pici só segítségével verjünk kemény habot. A fehérjeport keverjük ki a tojássárgájával és a joghurttal, ameddig görögjoghurt állagú nem lesz. Ha túl sűrű lenne vízzel hígíthatjuk. Keverjük hozzá az édesítőt és a szódabiakarbónát. Forgassuk bele a lisztet, majd óvatosan a tojássárgáját. Óvatosan forgassuk benne a nagyobb darabokra zúzott diót. Töltsük olyan tortaformába vagy tepsibe amelynek van egy kis pereme is. 200°C-ra előmelegített sütőben, 175 °C-n kb 25 perc alatt sül meg egy nagyobb tepsinyi. Tűpróbával ellenőrizhetjük. (Figyelem:Ha nagyon vastag lesz a tésztaréteg érdemes kicsit alacsonyabb hőmérsékleten hosszabb ideig sütni!)