-+=
Olvasási idő: 2 perc

Azt hiszem, sokan vagyunk úgy, hogy hirtelen megkívánunk valami édeset, és a hűtő felé vesszük az irányt. Legalábbis remélem. Ugye nem csak én vagyok ilyen szerencsétlen?! 🙂

Szóval megint az a fránya hűtő! De mákom volt, mikor kinyitottam a rettegettet, pár nyalánkság kacsintott rám vissza onnan: a kevéske túlélő az előző édességgyártásomból. Mivel elfogyott a napindító kekszem, és az edzésekhez is jól jött volna valami, ezért arra gondoltam, hogy az univerzális müzliszeletet sütöm meg.

Freetellás müzliszelet

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 90 g zabpehely (apró szemű)
  • 15 g Micellar Casein fehérje (kókusz ízű)
  • 40 g kókuszzsír
  • 100 g Freetella
  • 50 g mandula (apróra vágva)
  • 25 g szezámmag
  • 40 g kókuszreszelék
  • 25 g chia mag
  • 50 g aszalt gyümölcs (összevágva: pl. áfonya és mazsola kombó nagyon jó hozzá)
  • 2 ek. puffasztott amarant vagy köles

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Elkészítés:

1. A kókuszzsírt és a Freetellát olvasszuk össze, és a többi hozzávalót rakjuk bele egy tálba.

2. Öntsük a száraz összetevőkre az olvadékot, és jó alaposan dolgozzuk egybe.

3. A massza egy kb. 15×30 cm széles tepsihez elég. Jó, hogyha van ilyen alapterületű sütőedényünk, mert miután kibéleltük az alját sütőpapírral, a masszát bele kell önteni, és kézzel jó alaposan és egyenletesen le kell nyomkodni azt. Fontos, hogy annyira tömör legyen a massza, amennyire csak tudjuk. Én nagyobb méretű edényt használtam, így a falát nem tudtam ellenállásként használni, ezért kicsit levegősebb lett, morzsalékonyabb.

4. 180 fokos sütőben, hőlégkeveréssel süssük készre 15-20 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni a tepsiben.

5. Miután kihűlt, vágjuk fel kisebb téglalapokra, és pakoljuk bele egy fedeles dobozba. Hűtőben akár egy hétig is elvan.

Ha a 3. pont nem sikerült elég jól, vagy több ragacsot igényelt volna a massza, ne ess pánikba! 🙂 Mivel nekem néhány helyen nem lett elég tömör, ezért vágás során keletkezett néhány leeső kis forgács, amit boldogan belesöpörtem egy tányérba, és ráöntöttem egy adag tejet. Voilá, elkészült a müzlim! Aztán hopsz, másnap „véletlenül” szétmorzsolódott egy szeletnyi müzli, úgyhogy végül az is egy tányérban kötött ki, tej kíséretében: nincs is ennél jobb, még mérni sem kell hány grammot ettem meg, hisz előre lett méretezve a müzlim. ISTENI!

És ami a legjobb benne: kevés variálással el is készíthetjük a mákos verziót is. Itt értelemszerűen a Freetella helyett Poppy Cream-et használunk, a mandulát hagyjuk el – ha szerintünk nem illik a mákhoz –, és áfonya-mazsi helyett válasszuk az aszalt szilvát. Esetleg a szezámmagot is lecserélhetjük lenmagra. Az egész ízlés dolga.

Úgyhogy kalandra fel! 🙂

müzliszelet

fehérjés müzliszelet

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.