-+=
Olvasási idő: < 1 percAzt hiszem sikerült feltalálnom a spanyolviaszt! 🙂 Ugyanis a héten rájöttem, hogy a fehérjés levespor kiválóan helyettesíti a bolti leveskockát! Azonnal ki is próbáltam, gondolva a szezonra is: elvégre itt a tök és a halloween ideje. Kalandra fel!
Hozzávalók (8 főre)
- olívaolaj
- 16 friss zsályalevél
- 2 megtisztított, felaprított lila hagyma
- 2 szál megtisztított, felaprított zellerszár
- 2 meghámozott és felaprított sárgarépa
- 4 gerezd megtisztított, felaprított fokhagyma
- 2 szál friss rozmaring letépkedett levelei
- ½ – 1 kimagozott és finomra aprított, friss vörös chili
- tengeri só és frissen őrölt fekete bors
- 2 kg megfelezett, kimagozott és feldarabolt sütőtök
- 2 l víz
- 2 x 50 g Peak Slim Protein Soup (zöldséges)
Elkészítés
- Pár löketnyi olívaolajon pirítsuk meg a zsályát, rozmaringot (kb. 30 másodperc elegendő).
- Majd mehet mellé a hagyma, zeller, sárgarépa, fokhagyma, chili, jókora csipetnyi só és bors. Lassú tűzön pároljuk további 10 percig.
- Adjuk hozzá a sütőtököt és a vízzel feloldott levesport. Forraljuk fel, majd lassú tűzön
gyöngyöztessük 30 percig. - Amikor a sütőtök teljesen puhára főtt, botmixerrel vagy konyhai robotképpel pürésítsük
simára. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsünk tovább kedvünk szerint. - Pirítóssal tálaljuk. Nnnyami!