Gondolom már feltűnt többeteknek, hogy sok receptemnél ott lapul a tortilla, az örök kedvenc. Ha elfogy a kenyér, vagy már unalmas a rizs, a tortilla a maga egyszerű elkészíthetőségével tökéletes alternatíva. Salsa-val töltve isteni edzés utáni falat! 🙂
(Egy finom, Peakesített salsa-ról itt találhatsz receptet.)
Hozzávalók (12 db):
- 300 g liszt – amit a konyhádban használsz
- 50 g Peak Vegan Protein Fusion fehérjepor (semleges ízű)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
- 80 g kókuszzsír
- 2-2,5 dl meleg víz
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat tegyük egy tálba. Olvasszuk fel a kókuszzsírt, és melegítsünk fel 3 dl
vizet.
Tegyük a száraz alapanyagokra az olvasztott kókuszzsírt, és öntsük hozzá a fele meleg vizet. Kezdjük el gyúrni, és adjunk hozzá még vizet addig, amíg az állaga egy nagyon puha gyurmára nem hasonlít. A víz mennyisége – mint minden kenyérfélénél – a liszt minőségétől függ.
A lágy tésztánkat borítsuk egy enyhén belisztezett munkafelületre, és dagasszuk simára.
Osszuk el 12 darabra a tésztát, és formáljunk belőlük mini gombócokat. Terítsünk a tetejükre egy konyharuhát, és hagyjuk pihenni 15-20 percet.
Pihentetés után a tésztagolyókat nyújtsuk ki kb. 18 cm átmérőjű korongokká. Ezt lehet folyamatosan, sütés közben, de lehet előre az összest is, csak akkor tegyünk a kinyújtott darabok közé zsírpapírt vagy folpack-ot.
Egy serpenyőt közepes lángon forrósítsunk fel, majd mehet is bele az első tortilla lap.
Oldalanként 1-2 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha itt-ott világosbarnára pirul, és helyenként kicsit felhólyagosodik.
Melegen tálaljuk! Ha nem azonnal esszük, akkor fedjük le, így a meleg gőz puhán tartja a lapokat.
Ha evés közben törne a lap, akkor a következő adag készítésénél több vizet kell hozzáadni a
tésztához. Ne aggódjatok, hamar rá lehet érezni a tökéletes arányokra. 🙂
100 g tortilla 278.4 kcal-t, 10 g fehérjét, 32 g szénhidrátot és 12.2 g zsírt tartalmaz.
Jó étvágyat!