-+=
Olvasási idő: 2 perc

Egy különleges télies desszertet hoztam, amelyben találkozik a gesztenye, a banán, a csokis túrókrém és a vaníliás puding íze. Fehérjében és szénhidrátokban is gazdag, laktató édességről van szó, ami egy teljes étkezésnek is megfelel. Különlegessége, hogy a puding teljesen házi készítésű.

Túródesszert

Processed with MOLDIVHozzávalók (2 nagy, vagy több pici adaghoz):

  • 200 g light gesztenyepüré
  • 1 banán

A csokis túrókrémhez:

  • 250 g sovány krémtúró
  • 1 adag (30 g) csokis fehérjepor (elhagyható, helyette lehet picit több kakaó)
  • 10 g holland kakaópor
  • édesítő ízlés szerint
  • kevés víz
  • konjac liszt (elhagyható)

A pudinghoz:

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

  • 10 g étkezési keményítő
  • 1 tojássárgája
  • 2 dl tej
  • édesítő ízlés szerint
  • ½ vaníliarúd kikapart magjai

Gesztenyés túródesszert

Elkészítés:

Elsőként főzd meg a pudingot: keverd össze a tojássárgáját édesítővel, a keményítővel, a vaníliával és egy pici tejjel. A tejet fokozatosan add hozzá, majd egy edényben lassú tűzön, kevergetés mellet főzd, míg be nem sűrűsödik.

Amíg a puding kicsit hűl, készítsd el a túrókrémet: a túrót keverd össze a fehérjeporral, a kakaóval, egy kevés vízzel és édesítővel. Egy kis konjac liszttel ebből is pudingos állagú krémet tudsz készíteni.

A gesztenyét reszeld le apró lyukú reszelőn, a banánt karikázd fel.

Ezek után már csak össze kell állítani a desszertet: tetszés szerint rétegezd a különböző krémeket, a gesztenyét és a banán karikákat egy pohárba, vagy egy tálkába. Én két félét csináltam, az egyik egy réteges pohárkrém, a tetején pudinggal, a másik egy tálba rétegzett változat, ami ugyan olyan finom, csak kevésbé látványos.

A tetejét díszítsd fahéjjal vagy kakaóporral.

Fogyasztásig a hűtőben tárold, hogy jól összeérjenek az ízek.

Processed with MOLDIV

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!