Ez egy hihetetlenül egészséges változata a hagyományos karácsonyi süteménynek, ami biztosan meghozza a hangulatod az ünnepekhez. Egészséges és tele van tápanyagdús alapanyagokkal. Nagyon egyszerű elkészíteni, és a helyes úton tart az ünnepi szezonban. Ez a süti garantáltan gabona, glutén, és finomított cukor mentes, de cserébe tele van édes szárított gyümölcsökkel, dúskál fehérjében, és egyensúlyban tartja a vércukorszinted.
Karácsonyi sütemény
Lássuk, mire van szükséged hozzá:
- 500 gramm vegyes aszalt gyümölcs (használhatsz mazsolát, datolyát, sárgabarackot, áfonyát, stb.)
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál vanília-kivonat
- egy csipet szerecsendió
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 3 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj
- 3 tojás
- 300 gramm őrölt mandula
- 170 gramm mogyoró
Karácsonyi sütemény recept
Így készítsd el:
- Egy 20 cm-es tortaformát kenj ki kókuszzsírral, vagy fújj be EZ Coat olajspay-vel. Használhatsz szilikonos sütőformát is!
- Melegítsd elő a sütőt 150 °C -ra. (1-es fokozat)
- Aprítsd fel az aszalt gyümölcsöket kis darabokra.
- Helyezd el őket egy nagy tálban, keverd hozzá a vaníliát, a narancs héját, és levét, az olívaolajat, és a tojást, és fűszerezd szerecsendióval, fahéjjal.
- Add hozzá a mandulát, a mogyorót és jól keverd át.
- A tésztát helyezd a tortaformába.
- Süsd 90 percig, amíg a nyárs (kisebb adag esetében fogpiszkáló, villa) tisztán nem jön ki.
- Vedd ki a sütőből, és hűtsd le.
- Tárold hűtőszekrényben, vagy mélyhűtőben.
Jó étvágyat hozzá!