Egyszerű, de nagyszerű. Ez volt az első recept ötlet, ami eszembe jutott, amikor megláttam a Peak-es oldalon, hogy ilyen finomságuk is lesz. Rég kiakartam már próbálni, hogy milyen is lehetne az aranygaluska diétásan. Kicsit „hamis”, de aki odafigyel az alakjára, nem fog csalódni benne.
Aranygaluska
Hozzávalók a tésztához:
- 100 g Peak Protein Waffles gofripor
- 1,5-2 dl víz
- 4 ek. darált dió
- kókuszzsír (a formák kikenéséhez)
Hozzávalók a krémhez:
- 3 ek. Peak Protein Pudingpor
- 250 ml víz
Természetesen kiváltható sima pudinggal is (1 cs vaníliás pudingpor, 2 dl víz, 2 dl növényi tej, 3 ek. eritritol felhasználásával)
Diétás aranygaluska
Elkészítés:
A fehérjés gofriport kikeverjük a vízzel egy shaker segítségével. Hozzákeverjük a darált diót és kókuszzsírral kikent kis muffinformákba töltjük. Én eggyel nagyobb átmérőjű kerámiaformát használtam, mint az átlagos muffinforma. A tetejét is megszórjuk dióval, 200 fokon, 20 percig sütjük.
Közben elkészítjük a pudingport, egyszerűen shakerbe rakjuk, felöntjük vízzel és addig rázzuk, míg elég puding állagú nem lesz.
Ennyi az egész! Jó étvágyat hozzá!