Vegetáriánus kesudió „krémsajttal” töltött paradicsom!

Ha szeretnél kipróbálni valami újat akkor most megteheted. Egy olyan „sajt” receptet mutatok, amit bárki elkészíthet otthon, belefér a vegetáriánusok étrendjébe is és nem mindennapi.

Kesudió

Még mielőtt nekiugranánk a receptnek, nézzük meg, hogy miért is olyan egészséges a kesudió!?

Először is tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Proanthocyanidin és magas réztartalmának köszönhetően a kesudió fogyasztásával csökkenthető a rák, különösen a vastagbélrák kialakulásának kockázata. Más diófélékhez képest alacsony a zsírtartalma, olajsava azonban nagyon egészséges a szívre nézve. Magnéziumtartalmának köszönhetően csökkenti a vérnyomást, valamint a különösen fontos a csontok védelme miatt is. A fent említett réztartalma pedig hozzájárul, hogy hajad szép és fényes legyen. A kesudió jó koleszterint tartalmaz, így, ha heti kétszer beiktatod az étrendedbe, akkor támogató hatással lesz a diétádra nézve. Akkor most már jöhet a recept!

Kesudió sajtkrém

Hozzávalók a kesudiós „sajthoz”:

  • 250 gramm kesudió
  • 2,5 dl szűrt víz
  • só ízlés szerint

A töltött paradicsomokhoz:

  • kis méretű puhább paradicsomok
  • az elkészült kesu krémsajt
  • újhagyma
  • só és bors
  • opcionálisan olajos magvak és egyéb zöldfűszerek

Elkészítés:

Daráld össze a kesudiót a szűrt vízzel, amíg krémes állagot nem kapsz. Tedd a keveréket egy nyitható szájú kb. 1,5 literes üvegbe, tegyél a tetejére feszes folpack fóliát és gumizd be. Fedd le egy törölközővel s hagyd pihenni meleg helyen egy éjszakán át.

Ha nincs kedved ezt a procedúrát végigjátszani, akkor egyszerűen csak szerezz be egy kesudió vajat!

A következő nap szárítsd ki a „sajtot”. Tedd 105 fokos sütőbe és hagyd ott 5-6 órán át. (Nyári időszakban a napra is teheted és akkor is működik a dolog). Szép selymes állagú krémet fogsz kapni.

Vedd elő a kicsi paradicsomokat, kapard ki a belsejét és készítsd elő a betöltéshez. Egy kiskanállal töltsd a kesudiós krémet a paradicsomok belsejébe, szórd meg egy kis sóval, borssal és a kedvenc magkeverékeddel. Helyezd az újhagyma karikákat a tetejére vagy mellé.

El is készült a legújabb vendégváró falatod vagy reggeli kényeztető fogásod!:)

Ezt az álsajtkrémet tetszőlegesen használhatod bármilyen finom ételhez is vagy csak úgy magában, pirítósra kenve! Te mit készítené belőle?

kesu-kremsajt-recept-vegetarianus

Baranyi Edina

Baranyi Edina

A sport már régóta a mindennapjaim részévé vált, de az edzőterem meghódítása óta az egészséges életmód, táplálkozás is nagyobb hangsúlyt kapott. Remélem, hogy eddigi tapasztalataimból és tudásomból Neked is tudok adni.
Baranyi Edina
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások
Vegetáriánus kesudió „krémsajttal” töltött paradicsom!
1 szavazat, 5.00 átl. szavazat (93% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

Vegetáriánus kesudió „krémsajttal” töltött paradicsom!
1 szavazat, 5.00 átl. szavazat (93% pont)
1740
Diétás főzőcske, Egytálételek
, ,