-+=
Olvasási idő: 2 perc

Bevallom, nekem a gyengém a szezámmagos csirkemell. Korábban sokszor elcsábultam miatta! Tisztában vagyok vele, hogy a kínai gyorséttermek nem a legegészségesebb ételeket kínálják. Ezért próbáltam olyan receptet megalkotni, ami itthon is könnyen elkészíthető és egészséges alapanyagokból áll. Garantálom neked, nagyon fog ízleni!

Kínai recept

Hozzávalók 4 főre

Bundához:

  • kinai_csirke_recept6 ek. teljes kiőrlésű tönkölyliszt vagy zabpehelyliszt
  • 3 ek. étkezési keményítő
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 tojás
  • 1 nagyobb szelet csirkemell
  • pici só
  • pici víz
  • 1/2 cs sütőpor

A mázhoz:

  • 4 ek. méz
  • 1 tk. Erős Pista
  • 1 ek. cukormentes ketchup
  • 3-4 ek. szezámmag

Diétás kínai recept

Elkészítés:

1+1 most 3! Bármit bármivel kombinálhatsz! + Ajándék peak szakácskönyv ebook 2.990Ft értékben!

1. Mindent púpos kanállal mérj ki!

Nekem a kukoricakeményítőm elfogyott, így tápiókalisztet használtam helyette, amit egy budapesti kínai élelmiszerboltban vettem. Megkérdeztem az eladót, elárulta, ezzel sűrítik a kínai csípős savanyú levest is, illetve azt is mondta, a kukoricakeményítő is tökéletesen megfelel. Azóta láttam mindkét keményítőt több bioboltban is.

2. A bundához a hozzávalókat keverd ki egy tálban. Olyan állagúnak kell lennie, mint a sörtésztának, kevés víz kell hozzá!

3. Egy szelet hús elég, mert a bunda szépen megdagad rajta, miközben sül. A húst kockázd fel, majd sózd be.

4. A sózott húskockákat forgasd bele a bundába, majd forró olívaolajban süsd aranybarnára.

5. Amikor megsültek, rögtön forgasd meg a mázban és tedd külön tálra.

Tipp: Ha nem szeretnéd olajban kisütni, próbáld ki, hogy befújod olajspray-vel a csirkefalatokat, és sütőben sütöd készre.

Most már tudod, mi került az asztalra! Mértékkel bátran fogyaszthatod, ha ilyen ínyencségre vágysz, és kínai étterembe is ritkábban fogsz járni, ez már biztos:)

kinai_csirkemell_recept

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!