Bevallom, nekem a gyengém a szezámmagos csirkemell. Korábban sokszor elcsábultam miatta! Tisztában vagyok vele, hogy a kínai gyorséttermek nem a legegészségesebb ételeket kínálják. Ezért próbáltam olyan receptet megalkotni, ami itthon is könnyen elkészíthető és egészséges alapanyagokból áll. Garantálom neked, nagyon fog ízleni!
Kínai recept
Hozzávalók 4 főre
Bundához:
- 6 ek. teljes kiőrlésű tönkölyliszt vagy zabpehelyliszt
- 3 ek. étkezési keményítő
- 1 ek. olívaolaj
- 1 tojás
- 1 nagyobb szelet csirkemell
- pici só
- pici víz
- 1/2 cs sütőpor
A mázhoz:
- 4 ek. méz
- 1 tk. Erős Pista
- 1 ek. cukormentes ketchup
- 3-4 ek. szezámmag
Diétás kínai recept
Elkészítés:
1. Mindent púpos kanállal mérj ki!
Nekem a kukoricakeményítőm elfogyott, így tápiókalisztet használtam helyette, amit egy budapesti kínai élelmiszerboltban vettem. Megkérdeztem az eladót, elárulta, ezzel sűrítik a kínai csípős savanyú levest is, illetve azt is mondta, a kukoricakeményítő is tökéletesen megfelel. Azóta láttam mindkét keményítőt több bioboltban is.
2. A bundához a hozzávalókat keverd ki egy tálban. Olyan állagúnak kell lennie, mint a sörtésztának, kevés víz kell hozzá!
3. Egy szelet hús elég, mert a bunda szépen megdagad rajta, miközben sül. A húst kockázd fel, majd sózd be.
4. A sózott húskockákat forgasd bele a bundába, majd forró olívaolajban süsd aranybarnára.
5. Amikor megsültek, rögtön forgasd meg a mázban és tedd külön tálra.
Tipp: Ha nem szeretnéd olajban kisütni, próbáld ki, hogy befújod olajspray-vel a csirkefalatokat, és sütőben sütöd készre.
Most már tudod, mi került az asztalra! Mértékkel bátran fogyaszthatod, ha ilyen ínyencségre vágysz, és kínai étterembe is ritkábban fogsz járni, ez már biztos:)