Aki már olvasta vagy elkészítette valamelyik receptemet, az tudja, hogy nagy kókuszrajongó vagyok, így mi más lehetne az én verseny utáni jutalom szeletem, mint egy finom, kókuszos, pudingos morzsa süti. Hajrá, készítsd el!
Hozzávalók a piskótához:
- 270 g kókuszliszt
- 2 ek. Peak Delicious Whey fehérjepor – Raffaello íz
- 1 cs. sütőpor
- 4 tojássárgája
- 3 ek. zsírszegény tejföl
- 3 ek. eritrit
- 2 ek. cukormentes kakaópor
- 170 g sótlan vaj vagy kókuszzsír
Hozzávalók az első krémhez:
- 4 tojásfehérje
- 1 kk. folyékony édesítő (ízlés szerint)
- 75 g kókuszreszelék
Hozzávalók a második réteg krémhez:
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 2 ek. eritrit
- 2 ek.Peak Delicious Whey fehérjepor – Raffaello íz
- 2 ek Peak Coconuty kókuszkrém
- 25 g kókusz
- 4 dl kókusztej
Elkészítés:
A kókuszlisztet és fehérjeport a sütőporral egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk az előmelegített vajat, a tojások sárgáját, az édesítőt és a kakaót. Elkeverjük, majd mehet bele a tejföl. Az egészet sima tésztává dolgozzuk, és két részre osztjuk. Az egyik felét a sütőpapírral kibélelt tepsi aljára nyomkodjuk.
Elkészítjük az első tölteléket: a tojások fehérjét a folyékony édesítővel kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a kókuszt és óvatosan elkeverjük. Az így elkészült tölteléket rátesszük a tepsiben lévő tésztára, majd lefedjük/rámorzsoljuk a tészta másik felét is. A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Közben elkészítjük a második tölteléket: a pudingport, a fehérjeport, az édesítőt, kókuszt csomómentesre keverjük a kókusztejjel és feltesszük főni. Amikor besűrűsödött hozzákeverjük a Coconutyt is, majd kihűtjük. 20 perc elteltével a süteményt kivesszük a sütőből és megvárjuk amíg kicsit kihűl. A tetejére kanalazzuk a pudingos krémet. Díszítésként a tetejét megszórhatjuk kókuszreszelékkel, kakaóval vagy csoki darabkákkal, ahogy jól esik.
Jó étvágyat!