Nem mindenki szeret és tud tortát sütni. Ez most egy olyan torta, amit nem tudsz elrontani, és semmiképpen sem foghatsz mellé. Szerintem tökéletes szülinapra, évfordulóra vagy csak simán egy kis hétköznapi kényeztetésnek. Természetesen alakbarát, az íze pedig egyszerűen fenséges, amennyiben szereted a kókuszos-csokis költeményeket!
Kókuszkrémes
Hozzávalók a piskótához:
- 10 dkg kókuszzsír (gőz felett felolvasztva)
- 10 dkg édesítő
- 3 tojás
- 20 dkg zabliszt (vagy rizsliszt)
- 30 g csokis fehérje (esetleg holland kakaópor)
- 3-4 evőkanál tej
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- kb. 3 dl tej
- 3-4 evőkanál zabkorpa
- 10 dkg kókuszzsír
- édesítő
- 10-15 dkg kókuszreszelék
- 1-2 ek. Coconuty
Tetejére:
- cukormentes étcsoki
- kókuszzsír
Kókusztorta diétásan
A tészta hozzávalóit egy tálban robotgéppel alaposan dolgozd össze. Mikor már elég krémes állagú, készen is van. A masszát kanalazd kivajazott vagy sütőpapírral bélelt sütőformába, kapcsos tortaformába és 20 percen át 180 fokra előmelegített sütőben szépen készre sül. Tűzpróbával tesztelheted, mikor tökéletes!
Eközben lesz időd elkészíteni a krémet. A tejet, a zabkorpát, a vajat és a cukrot keverd össze, majd lassú tűzön kezdd el főzni folyamatos keverés mellett! Amikor már kezd krém állagúvá válni, besűrűsödik, keverd bele a kókuszreszeléket és még 2-3 percen át főzd.
A sütőformában lévő piskótára öntsd rá a krémet és hagyd teljesen kihűlni. A csokoládét és a kókuszzsírt vízgőz fölött olvaszd össze és öntsd rá a kihűlt krém tetejére. 1-2 órát hagyd pihenni a hűtőben. Szeletelés előtt szedd le a kapcsos formát (ezért szerencsésebb ezt a verziót választani), és már fogyaszthatod is!
Szerintem a család apraja-nagyja is csípni fogja! Ha mégsem, akkor több marad neked!:)
Jó étvágyat!