Már régóta terveztem egy hasonló torta elkészítését, de nem volt hozzá ihletem. Aztán tegnap megjött. Az edzőm a lábedzésem alatt végig szebbnél szebb tortákat mutogatott nekem a telefonjában, miközben én próbáltam 30-40-50 kilós súlyokat kinyomni, gondolhatjátok, hogy mennyire esett jól. Így nem volt mese, délután volt egy kis szabadidőm és már neki is álltam egy finom fehérjedús, kókuszos túrótorta elkészítésének.
Hozzávalók az alaphoz:
- 1 doboz Diabolo cukormentes keksz vagy bármilyen másik cukormentes keksz, például Korpovit
- 50 g jó minűségű sótlan light vaj vagy kókuszzsír
- 1 ek. Peak Coconuty kókuszkrém
Hozzávalók a krémhez:
- 350 g zsírszegény túró
- 100 g kókuszreszelék
- 3 dl kókusztej
- 3 ek. eritrit (ha édesebben szereted, mehet több is)
- 3 ek. Peak Whey Delicious fehérjepor – raffaellós
- 1 cs. cukormentes zselatinpor
Tetejére:
- ~50 gr kókuszreszelék
Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk és a felolvasztott vajjal, Coconuty-val összekeverjük, majd kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk (én vágtam alá sütőpapírt, hogy majd könnyebb legyen kivenni) és hűtőbe tesszük.
A túrót összetörjük és beledolgozzuk az eritritet, a fehérjeport, kókuszreszeléket és hozzáöntünk egy deciliter kókusztejet, összekeverjük. A maradék kettő deciliter tejet felmelegítjük és feloldjuk benne a zselatinport, majd hozzákeverjük a kókuszos, túrós masszánkhoz. A krémet a kekszes rétegre halmozzuk, lehet kicsit híg lesz, de ne ijedjünk meg,mert a zselatintól megszilárdul.
A tetejét szórjuk meg a kókuszreszelékkel és legalább két-három órára hűtőbe tesszük.
Pár óra múlva fogyasztható is! 🙂