Itt az igazi nyár, a gyümölcsszezon. Most érdemes a hideg, szürke, borongós téli napokra gondolni és raktározni egy kis nyári mosolyt magadnakc és az egész családnak. Ha nincs azonban kedved egy hosszas lekvárfőzéshez, esetleg nem szeretnéd hozzáadott cukorral és tartósítószerekkel „elrontani” a gyümölcsöket, akkor sem kell lemondanod a téli gyümölcsfalatozásról.
Lekvár
Ma, amikor a csodálatosabbnál csodálatosabb aprító-, robot- és turmixgépek korszakát éljük, használd ki Te is a technika vívmányait. Készítsd elő a gyümölcsöt, mosd hámozd, magozd, majd turmixold le. A gyümölcspürét tedd alaposan kimosott, előkészített papír- vagy műanyag poharakba, a tetejét pedig fedd le a klasszikus befőzéshez használt befőzőfóliával és rögzítsd befőttes gumival. Mikor ezzel a művelettel is elkészültél, a mélyhűtőben akár egymás tetejére is teheted a kis gyümölcspoharakat.
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Lekvár befőzés nélkül
Télen pedig csak előveszed, meleg vizes tálban néhány óra alatt felengeded és kész az egészséges és finom csemege, amely akár palacsintába, joghurtba, süteményekbe is ideális ízesítő, de akár csak magában is kanalazhatod.
Szoktál egyébként gyümölcsöt befőzni télire?
Peak Girls – Zimmermann Rita, olvasói bejegyzés
Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Lekvárok a fagyasztóból! Készülj fel a téli napokra már most!" című cikkhezEz nem lekvár, hanem gyümölcspüré.