-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Igazi üdítő élmény ez a könnyed muffin. A legjobb, hogy nem kell vacakolnod a méregetésekkel, mert csak amire szükséged lesz, az egy evőkanál.

Hozzávalók (12 darabhoz):

  • 3 egész tojás
  • 2 ek. fehérjepor
  • fél ek. útifű maghéj
  • 0,5 dl limoncello+ 2 citrom héja
  • + 1 dl liminchello
  • + 0,5 dl citromlé
  • 5-6 evőkanál zabpehelyliszt (vagy őrölt zabpehely)
  • 1 sütőpor
  • 2 ek. MCT olaj vagy kókuszolaj (elhagyható)
    +kardamom (elhagyható)

Elkészítés:

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

1. Verjük fel a tojásokat
2. Keverjük bele a fehérjeport.
3. A citromhéjat enyhén melegítsük fel száraz serpenyőben. Öntsük rá a limoncello felét és párologtassuk el az alkoholt.
4. Keverjük bele a fehérjés tojásba az útifűmaghéjat, a sütőport, az 1 dl limoncellot.
5. Adjunk hozzá kb. 2 evőkanálnyi zabpehelylisztet.
6. Keverjük bele a citromlevet és a kardamomot.
7. Ha használunk, adjuk hozzá az olajat.
8. Keverjük bele a maradék zabpehelylisztet. A tészta akkor jó, ha sűrű folyós masszát kapunk
9. Szilikonos muffin formában 180°C-n kb. 15 perc alatt megsül. Tűpróbával ellenőrizhetjük

(Akkor jó, ha még csak épp, hogy barnulni kezdett nem sült pirosra. A pirosra sütés esetén elég száraz tud lenni. Ilyenkor cukormentes lekvárral vagy csokis mogyorókrémmel töltve még menthető a helyzet.)

Egészség!

fehérjemuffin

limoncello fehérjemuffin

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.