Igazi üdítő élmény ez a könnyed muffin. A legjobb, hogy nem kell vacakolnod a méregetésekkel, mert csak amire szükséged lesz, az egy evőkanál.
Hozzávalók (12 darabhoz):
- 3 egész tojás
- 2 ek. fehérjepor
- fél ek. útifű maghéj
- 0,5 dl limoncello+ 2 citrom héja
- + 1 dl liminchello
- + 0,5 dl citromlé
- 5-6 evőkanál zabpehelyliszt (vagy őrölt zabpehely)
- 1 sütőpor
- 2 ek. MCT olaj vagy kókuszolaj (elhagyható)
+kardamom (elhagyható)
Elkészítés:
1. Verjük fel a tojásokat
2. Keverjük bele a fehérjeport.
3. A citromhéjat enyhén melegítsük fel száraz serpenyőben. Öntsük rá a limoncello felét és párologtassuk el az alkoholt.
4. Keverjük bele a fehérjés tojásba az útifűmaghéjat, a sütőport, az 1 dl limoncellot.
5. Adjunk hozzá kb. 2 evőkanálnyi zabpehelylisztet.
6. Keverjük bele a citromlevet és a kardamomot.
7. Ha használunk, adjuk hozzá az olajat.
8. Keverjük bele a maradék zabpehelylisztet. A tészta akkor jó, ha sűrű folyós masszát kapunk
9. Szilikonos muffin formában 180°C-n kb. 15 perc alatt megsül. Tűpróbával ellenőrizhetjük
(Akkor jó, ha még csak épp, hogy barnulni kezdett nem sült pirosra. A pirosra sütés esetén elég száraz tud lenni. Ilyenkor cukormentes lekvárral vagy csokis mogyorókrémmel töltve még menthető a helyzet.)
Egészség!