Kisütött a nap, a hőmérséklet is végre 20 fok fölé emelkedett, tehát jöhet egy jó könyv, a kert és lazulás egy finom hűsítő pohárdesszert mellett, melyet eperrel bolondítottam meg.
Hozzávalók – 2 desszertpohárnyi mennyiséghez:
- 2 db friss tojás
- 2 ek. eritrit (ízlés szerint, ki mennyire szereti édesen)
- 250 g light mascarpone krémsajt
- 2 ek. Poppy Cream mákkrém
- 4 db cukormentes babapiskóta
- 200 g eper
Elkészítése:
A tojások sárgáját az eritritollal habosra keverjük. Akkor jó, ha az eritritol elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a mákkrémet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskótákat késsel apróra vágtam, az epret pedig botmixerrel lepürésítettem. Jöhet a pohár aljára egy apróra vágott babapiskóta, eperpüré, mákos krémsajt, majd újra ugyanez, amíg tele nem lesz a pohár. A tetejét díszíthetjük eperdarabokkal vagy darált mákkal.