-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Kisütött a nap, a hőmérséklet is végre 20 fok fölé emelkedett, tehát jöhet egy jó könyv, a kert és lazulás egy finom hűsítő pohárdesszert mellett, melyet eperrel bolondítottam meg.

Hozzávalók – 2 desszertpohárnyi mennyiséghez:

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

  • 2 db friss tojás
  • 2 ek. eritrit (ízlés szerint, ki mennyire szereti édesen)
  • 250 g light mascarpone krémsajt
  • 2 ek. Poppy Cream mákkrém
  • 4 db cukormentes babapiskóta
  • 200 g eper

Elkészítése:

A tojások sárgáját az eritritollal habosra keverjük. Akkor jó, ha az eritritol elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a mákkrémet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskótákat késsel apróra vágtam, az epret pedig botmixerrel lepürésítettem. Jöhet a pohár aljára egy apróra vágott babapiskóta, eperpüré, mákos krémsajt, majd újra ugyanez, amíg tele nem lesz a pohár. A tetejét díszíthetjük eperdarabokkal vagy darált mákkal.

tiramisu

mákos tiramisu

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.